Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimi Fakültesi'nin temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, törende yaptığı konuşmada hükümetin icraatlarını anlattı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve protokol mensuplarının katıldığı törende Samsun'a üçüncü bir üniversite sözü veren Bakan Kılıç, "Şu anda bir vakıf üniversitesi yapılıyor. Samsun Karadeniz Bölgesi'nin tek iki üniversitesi olan il. Yeni bir devlet üniversitesinin kurulması için de çalışmalara başlayacağız. Samsun'a üçüncü bir üniversiteyi kazandıracağız" dedi.

AVRUPA KRİZLE BOĞUŞUYOR

Devletin ve milletin kaynaklarını doğru kullandıklarını belirten Bakan Suat Kılıç, "Avrupa ekonomik krizle boğuşuyor. Yunanistan'da, İtalya'da kriz nedeniyle başbakanlar istifa etti. Bazı avrupa ülkeleri krizle boğuşuyor. Ama Türkiye güçlü ekonomosi ile ayakta. Yatırımlar tüm hızıyla sürüyor" diye konuştu.

Havacılık ve Uzay Bilim Fakültesi'nin temel atma törenin ardından İl Özel İdaresi'nde Samsun'un ahşap camileri belgeselini izleyen Bakan Kılıç ardından da Muhasebeciler Odası'nda düzenlenen Samsun'un vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı.



MS(İS/AK)