Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamları, esnaf ve vatandaşlar tarafından kent girişinde coşkuyla karşılandı. Kılıç, 'Samsun'a yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederiz', 'Gençlerimizin abisi sayın Bakanımız hoşgeldiniz', 'Azim cesaret hizmet aşkı sizde var sayın Bakanımız, her zaman sizin yanınızdayız' gibi pankart ve dövizlerle karşılanarak yaklaşık bin kişinin bulunduğu alanda bir teşekkür konuşması yaptı. Kılıç, "Böyle bir karşılama beklemiyordum. Hepinize teşekkür ediyorum" diyerek Samsun'a yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden söz etti.

Daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Teknopark hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Tören alanından ayrılıp makam aracına binerken başka bir araçta annesinin bulunduğunu öğrenen Bakan Kılıç, yanına giderek Elmas Kılıç'ın elini öpüp hayır duasını aldı. Kılıç, ardından da yapımı tamamlanıp hizmete giren üniversite kampüsü içindeki Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yaptı.

Burada konuşan Bakan Suat Kılıç, öğrencilere seslendi. Kılıç, "Türkiye'nin ve Türk milletinin sağlam geleceğini, sizler inşaa edeceksiniz. Bizim yaptıklarımızdan daha fazlasını inanıyor ve güveniyorum ki, inşallah sizler yapacaksınız. Daha büyük eserleri sizler ortaya koyacaksınız. Eğer yüreğinizde millet aşkı varsa memleket sevdası varsa, köklerinizin mazide dallarınızın atide yani gelecekte olduğuna inanıyorsanız millet için çok büyük şeyler yapmaya adaysınız demektir" dedi.



MS(İS/BT)