Bahçeli, yaptığı yazılı basın açıklamasında, "AKP hükümetince ileri sürülen ekonomideki başarı ve zenginleşme hikayelerinin temelsiz, asılsız ve ham hayalden ibaret olduğu son gelişmelerle iyice su üstüne çıkmıştır. Bilhassa yetkili memur sendikaları ile hükümet arasında yürüyen toplu sözleşme süreci, ekonomi politikalarındaki acizliği ve hafifliği açıkça gözler önüne sermiştir. Yükselen faiz, tırmanan enflasyon, büyüyen dış ticaret açığı ve bu çerçevede fren tutmayan cari açık, artan borç miktarı, düşmeyen işsizlik ve inişli çıkışlı bir görüntü çizen üretimdeki tablo Türkiye ekonomisinin yumuşak karnı olarak fazlasıyla dikkat çekmiştir" dedi.

"YÜZDE 3+3' ZAM TEKLİFİ İNSAFSIZLIK"

Hükümetin memurlara karşı sergilediği vicdansızlık ve haksızlık ekonominin sunulduğu ve iddia edildiği gelişme kulvarında olmadığını bir kez daha kanıtladığını belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Nitekim iktidar tarafından memurlara yönelik cimri ve ciddiyetsiz zam önerileri ekonomideki çapı genişleyen gediklerin, üzeri örtülemeyen başarısızlıkların ve büyüyen kara deliklerin itirafından başka bir anlama da gelmemiştir. AKP hükümetinin Türkiye ekonomisindeki istikrar ve kalkınma sözleri, çalışanlara ve alın teriyle geçimini sağlayan milyonlara gelince boyası dökülmüş ve yetersizlikler ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda memur ve emeklilere yönelik olarak 2012 yılı için önerilen 'yüzde 3+3' zam teklifiyle, 2013 yılı için gündeme getirilen 'yüzde 2+3' zam düşüncesi her şeye rağmen insafsızlık ve izansızlık örneği olmuştur."

"MEMURUN KATLANACAK MECALİ ARTIK KALMADI"

Bahçeli, "Üstelik memurlara ödenmesi gereken bu yılın ilk yarısındaki zamlı maaş hala verilmemiş ve bu konuda affedilemez bir kayıtsızlık gösterilmiştir. İktidar gücüyle sindirilen, tayin ve yer değiştirme tehditleriyle bunaltılan, işe yaramaz ve vasıfsız diyerek hakir görülen, hatta yan gelip yatmakla itham edilen memurların dayanacak gücü, katlanacak mecali artık kalmamıştır. İşine gelince her şeye para bulan, milli kaynakları fütursuzca çarçur eden ve israfın dibine batan AKP zihniyetinin, sıra memur ve emeklilere gelince ipe un sermesi asla kabul edilemeyecek bir sinsilik ve kötü niyetliliktir" dedi.

"ISRARLI ARTIŞLAR HAYATI ZİNDANA ÇEVİRDİ"

Bahçeli, son bir yıllık zaman zarfında; doğalgaza yüzde 33, elektriğe yüzde 22, benzine yüzde 23, mazota yüzde 24'lük zam oranları çalışanların maaşlarını erittiğini belirtti. Bahçeli, şunları söyledi:

"Bilhassa gıda ve barınma harcamalarındaki ısrarlı artışlar hayatı zindana çevirmiştir. Başbakan Erdoğan'ın talep edilen maaş artışlarının gerçekleşmesi karşında ülkemizin Yunanistan ve İspanya'ya dönebileceğini ifade etmesi en başta her bir memur ve emekliye hakaret ve haksızlıkla eşdeğer anlama gelecektir. Yandaşlar küpünü ve heybesini devletin hazinesine bağladıkları yolsuzluk nakil hatlarıyla doldururken, alay eder gibi bazı kamu görevlilerine yoğurt ve süt yardımı yapılma teklifi ise Başbakan'ın basiretsiz ve yetersiz devlet yönetimi hakkında herkese bir fikir vermiştir. Anlaşıldığı kadarıyla AKP zihniyeti partizan sütçüleri ve yoğurtçuları palazlandırmak konusunda memurlarımızı üs olarak kullanmayı pervasızca kafasına koymuştur. Hükümet şayet ekonomik büyümeden, ilerlemeden ve dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olmaktan samimiyetle bahsediyorsa toplu görüşme masalarında hak sahiplerinin taleplerini karşılamalı ve doğal olarak maaşıyla geçinen milyonları rahatlatmalıdır."

"BAŞBAKAN ERDOĞAN, FERYATLARI İŞİTMEK DURUMUNDA"

Bahçeli, "Yeri gelince 'Alan değil veren el olduk' diyerek mangalda kül bırakmayan Başbakan Erdoğan; tahammül sınırını çoktan aşan hayat pahalılığı karşısında memurların ve emeklilerin feryatlarını işitmek durumundadır. Libya muhaliflerine yüz milyonlarca doları bir çırpıda veren, Suriye muhaliflerini besleyen, küresel projelere milletimizden topladığı vergileri hoyratça peşkeş çeken AKP hükümetinin, toplu görüşmelerle çocuklarının nafakasını ve geleceklerinin güvencesini teminat altına almaya çalışan kamu çalışanlarına gözünü ve vicdanını kapatmaması en temel insanlık borcudur" dedi.

"ÇALIŞANINI MUTLU EDEMEYEN İKTİDAR GÜCÜNÜ KORUMA ŞANSI BULAMAYACAKTIR"

Bahçeli, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Milliyetçi Hareket Partisi, hükümetin ayak sürümesiyle devam eden toplu görüşmelerde, memurların yüzde 11,14 seviyesine ulaşan enflasyona ezdirilmeyerek, refahlarını artıracak makul ve meşru zam oranı üzerinde bir an önce mutabakat sağlanmasını beklemektedir. Diyalog, işbirliği ve anlayış kapılarını açık tutarak memurların dile getirdikleri sosyal ve ekonomik nitelikli isteklerin karşılanması, AKP'nin ihmal edemeyeceği görevleri arasındadır. Bilinmelidir ki, çalışanını mutlu edemeyen, siyasi baskı ve kuşatma altında tutan bir iktidarın ayakta kalma, var olma ve gücünü koruma şansı asla bulunmayacaktır. Bu gerçekler ışığında partimiz Başbakan ve hükümetini inadından vazgeçerek memur ve emeklilerin sesini duymaya; bununla birlikte insafa, adalete ve hakka riayet etmeye davet etmektedir."



(MV/SS)