Olay İlkadım İlçesi Kale Mahallesi 144'üncü Sokak üzerinde 3 gün önce meydana geldi. Samsun Barosu avukatlarından N.Ş.P'nin Kefeli Apartmanı'ndaki birinci katta bulunan bürosunda gece yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşlar durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Vatandaşlar olay yerine gelen polislere binadan bir kişinin kaçtığını söyledi.

Polis yaptığı araştırmada, avukatın bürosunda yangın çıkardığını belirlediği hırsızlık suçundan sabıkası bulunan 26 yaşındaki Talat Gülen'i dün yakaladı. Şüpheli suçunu itiraf ederek, "Çarşamba İlçesi'nde oturan arkadaşlarımla beraber bir eğlence merkezinde alkol aldık ve ben sarhoş oldum. Uykum geldi. Arkadaşlarım ayrıldıktan sonra ben kapısı açık olan iş yerine girdim. Üşümemek için kağıtları yaktım. Yangın çıkınca da korktuğum için kaçtım" dedi.

Polisteki ifadesinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



HÇ(İS/AK)