Yapılan takipte, şebeke üyelerinin banka ATM’lerine yerleştirdikleri bir cihazla kredi kartı şeridindeki bilgileri kopyaladığı belirlendi. Bilgileri kopyalayan şebeke üyelerinin bu bilgileri boş bir manyetik karta yükleyerek ikiz kart oluşturdukları tespit edildi. Şebeke üyelerinin ikiz kartlarla Türkiye’den ve yurt dışından banka ATM’lerinden para çektiği tespit edildi.


YURT DIŞINDA DA DOLANDIRICILIK YAPIYORLARDI


Ayrıca yapılan takipte, şebeke üyelerinin kredi kartı kopyalama aletlerini parçalar halinde yurt dışına götürdükleri belirlendi. Parça halindeki aletleri yurt dışında birleştiren ve kopyalama aparatı yapan şebeke üyelerinin özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır gibi ülkeleri tercih ettikleri belirlendi. Bu ülkelerdeki banka ATM’lerinden kart kopyalama yöntemi ile dolandırıcılık yapan şebeke üyelerine yönelik 22 Kasım’da operasyon düzenlendi.


GÖZALTINA ALINAN ŞEBEKE ÜYELERİNDEN 2’Sİ MISIR’A GİDERKEN YAKALANDI


Eş zamanlı olarak Antalya, Kocaeli, Konya ile Beykoz, Bakırköy, Üsküdar ve Ümraniye'de yapılan operasyonlarda 6 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 2’sinin Atatürk Havalimanı’nda Kahire’ye gitmek üzereyken yakalandıkları öğrenildi. Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan şüphelilerin yanlarında getirdikleri valizlerde gözlük kutusu ve hoparlör içinde kart kopyalama aleti parçaları ele geçirildi. Ayrıca adreslerde yapılan aramalarda, 1 adet “encoder" adında kart kopyalama aracı, 1 kart printer cihazı, 2 hart disk, 7 manyetik şerit okuyucu, 4 yeşil kart aparatı, 5 mikro kamera, 4 cep telefonu ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde basına gösterildi.