Almanya'nın Kuzey Ren Westfalen Eyaleti'ndeki Gelsenkirchen kentinde oturan biri kız dördüzler Julien, Cristoph, Alexsendr ve Lara Jess, 10 günlük tatil için Kaş'a geldi. Bir turizm şirketi aracılığıyla tatile gelen ayrı yumurta dördüzleri, tatillerine renk katmak için dalış dersi almaya karar verdi.

Dalış öğretmeni Emre Çevikel'in tavsiyesiyle deneme dalışı yapmaya karar veren 4 kardeş, tatillerinin 5 gününü dalış eğitimine ayırdı. Kaş'taki ünlü dalış noktalarında eğitim alan Alman kardeşler, 5 günün sonunda 'Birinci Seviye Dalgıç Brövesi' aldı.

18 METREYE DALDILAR

Almanya'da başarılı öğrencilerin devam ettiği 'Gymnasium'da eğitim gören 4 kardeş, Emre Çevikel ile birlikte yaptıkları dalışların ardından 18 metreye kadar tek başlarına dalmaya başladı. Dördüzlerden kızkardeş Lara Jess şunları söyledi:

"Kaş'a tatil için gelmiştik. Denizin güzelliğini görünce deneme dalışı yapmaya karar verdik. Deneme dalışında suyun altındaki muhteşem dünya bizi büyüledi. Biz de, dalış eğitimi almaya karar verdik. Tatilimiz boyunca Kaş'ın muhteşem sualtı güzelliğini keşfettik. Bahar aylarındaki ilk tatilimizde Kaş'a yeniden dalış için geleceğiz."



AA(SU/COŞ)