Alanya’nın Güzelbağ Beldesi ile Bayır Köyünde, geçen çarşamba akşamı başlayan ve halen kontrol altına alınamayan orman yangınında şu ana kadar 150 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Güzelbağ Beldesindeki yangın soğutma çalışması sürerken Alara Vadisi'ndeki yangın söndürülemedi. Yangına, Alanya, Anamur, Mersin, Kaş, Bucak, Eğirdir, Denizli, Karaman ve Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekiplerin, 50 arazöz ve iş makineleriyle müdahalesi sürüyor.

2 PERSONEL YARALANDI

250 orman işçisi ve gönüllülerin görev aldığı söndürme çalışmalarına 6 helikopter ve 3 söndürme uçağı havadan destek veriyor. Akbiladan mevkiinde söndürme ekibinde çalışan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü personeli Süleyman Aktay dumandan zehirlendi. Ambulans içerisinde oksijen tedavisi uygulanan Aktay’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Diğer yandan Manisa Orman Bölge Müdürlüğünde görevli orman muhafaza memuru Resul Eren ise kayalardan düşerek yaralandı. Ayağında ve kolunda kesikler oluşan Eren, yangın bölgesinde bekleyen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Alanya Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

ABDULLAH GÜL'ÜN ADINI TAŞIYAN UÇAK ARIZALANDI

Yangına müdahale eden CL-215 tipi yangın söndürme uçağı, denizden su aldıktan sonra depo kapağının arızalanması sonucu havalanamadı. Orman Genel Müdürlüğü'nün Türk Hava Kurumu'ndan kiraladığı 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 9' adlı uçak, Payallar Beldesi açıklarında arıza yaptı. Bir süre denizde yol aldıktan sonra kıyıya yönelen uçak, daha sonra durdu. Arızası giderilen uçak tekrar çalışmalara katıldı.

 

ÖY (HA/RT)