Gazete ve televizyonlarda yayınlanan haberler ile güvenlik güçlerinden elde ettikleri bilgileri senaryolaştıran Polonya ve Litvanyalı gençler, kamera karşısına geçip şiddet öykülerini kendileri canlandırdı. Proje paydaşı Mutlu gençler de Polonya ve Litvanya'dan gelen akranlarına yardımcı oldu.

Toplam 18 kişilik grubun liderliğini yürüten Deneyimsel Eğitim Merkezi Temsilcisi Engin Çavuş, projenin amacının yarın için mutlu çocukların yetişmesine katkı sağlamak olduğunu, günümüzde meydana gelen şiddet olaylarını sadece ülke bazında değil, Polonya ve Litvanya'dan gelen gençlerin de katkılarıyla Avrupa perspektifiyle değerlendirildiğini söyledi.

Polonya'da ekonomi eğitimi alan üniversite öğrencisi Barbara Lutzner ise, "Aile içi şiddet ile ilgili olaylar çok gizlidir. Çok bilinmeyen şeyler. Her gün etrafınızda olabilir. Ama kimse bilmiyor. Bu olayları yaşayan insanlar genellikle kimseye söylemiyorlar. Utangaç davranıyorlar. Dünyanın bir çok ülkesinde bu böyle" deyip, farkındalık yaratma adına projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.


MS(AŞ/BY/AAA)(FOTOĞRAF)