Merkez Seyhan İlçesi Tren Garı'nda Adana Valiliği koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğe, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Yekta Saraç, tiyatro sanatçıları Süheyl- Behzat Uygur kardeşler, çeşitli kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, insanlara kan verme alışkanlığını kazandırmak istediklerini belirterek, "Adana'da bir gün içinde toplanan kan ünitesi sayısında dünya rekoru kırmak için yola çıktık. Vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve yerel yöneticilerimizin desteğiyle bu rekoru kıracağımıza inanıyorum. Amacımız burada sadece rekor denemesi yapmak değil. Kan verme alışkanlığını toplumun bütün kesimlerinde yaygınlaştırmaktır" dedi.

Türk Kızılayı ve sağlık kuruluşlarının ihtiyaç duyulan kanın toplanmasında zaman zaman zorluk çektiklerini ifade eden Coş, "Bu zorluğu ortadan kaldırabilmek için kan verme bilincini, alışkanlığını toplumun bütün kesimlerine yaymak için tüm Türkiye'ye örnek olmasını arzuladık. Tahmin ediyorum diğer iller de bizi takip edecektir. Bu sürede, bugüne kadar hiç kan vermemiş insanların kan vermeye başlamasını ve kan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın tedarikte zorlanmamasını da amaçlıyoruz ve inşallah başarılı olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Coş, Adana'nın ilçelerinde de kan toplama merkezleri oluşturduklarını kaydetti.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, garın önüne kurulan stantlarda gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından, kan bağışı yaptı.

Adana'nın 15 ilçesinde saat 08.00'dan itibaren başlayan kan bağışı rekor denemesi saat 21.00'da sona erecek.