Cezaevleri İzleme Koordinasyonu üyesi yaklaşık 50 kişi saat 12.00'de Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi önünde toplandı. Göstericiler, "Çözüm için müzakereler başlasın", "Tutuklular serbest bırakılsın" ve "Anadilde eğitim anadilde savunma tecrit kaldırılsın" yazılı döviz açtı.


Oturma eylemi yapan katılımcılar adına basın açıklaması okuyan Tutuklu Aileler Derneği Başkanı Faysal Karademir, "Bugün 65 cezaevinde 683 siyasi tutuklu açlık grevinin 52. gününde. Bu siyasi tutukluların 63'ü yaşamsal tehlike altında. Başbakan, hükümet yetkilileri ve kimi medya kuruluşları başlangıçta açlık grevlerini görmemezlikten geldiler. Demokratik gösterilere Bursa'da polisin yönlendirmesiyle sivil faşist güçlerin Diyarbakır'da İstanbul'da polisin coplu biber gazlı saldırılarına rağmen destek büyüdü.  Hükümet, açlık grevinde olan siyasi tutuklulara ve en doğal hakları için insanların ölmesi utancına ortak olmayan insanlara saldırma yerine talepleri göz önüne almalı, bir an evvel ölümler olmadan adım atmalıdır" dedi.


Eylemciler, "Ölüm değil çözüm istiyoruz" ve "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" şeklinde slogan attıktan sonra dağıldı. Eylem sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de önlem aldı.