Konuk Vali Nathan Deal, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile bir araya gelerek görüşmeler yaptı. Kent hakkında bilgi alan Nathan Deal, Georgia ile Mersin’in benzer özellikleri olduğunu bu nedenle son 4 yıldır iki kent arasında ilişkilerin başarılı bir grafik çizdiğini söyledi.

Bu arada Georgia Liman Sektör Müdürü Curtis J. Foltz, liman temsilcisi Alec Poitevint, bölge tarım temsilcisi Gary W. Black ile eyalet sekreteri Brian P. Kemp de, Hilton Oteli’nde düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantıda söz alan Curtis J. Foltz, Georgia’nın ABD’deki ithalat ve ihracat merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Georgia, ABD’de gelişmiş limanlardan biridir. Buradan Türkiye’ye haftada 4 sefer yapılıyor. Bu seferlerde Mersin’e gerçekleşiyor. Mersin ve Georgia arasında ortak noktalar var. Bu noktalar ve sektörlerden yola çıkarak iki ülke arasındaki ekonomi işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Mersin Limanı sektörde büyük bir gelişme kazandı. Türkiye’nin de ticareti gelişiyor. Bu nedenle de Mersin ile ilgileniyoruz" dedi.

Georgia Bölge Tarım Temsilcisi Gary W. Black de özellikle tarım sektörü nedeni ile Mersin’i tercih ettiklerini ifade ederek, "Tarım sektörü ile ilgili olarak bağlantılar yapmaya geldik. Yaptığımız görüşmelerden de memnun ayrıldık. Umarım bu ilişkiler karşılıklı olarak devam eder" diye konuştu.

Georgia Eyalet Sekreteri Brian P. Kemp, Georgia’dan Mersin’e yatırım için gelmek isteyen şirketlerin olduğunu, bu nedenle de 4 yıl önce başlayan karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.



ME(SS)