Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, geçen yıl ele geçirilen sigaraların gerçek sahibinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Operasyonlarda sigaralarla birlikte ele geçirilen kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda takibe başlayan polis, kaçakçılığın farklı kentlerde yaşayan 21 kişinin oluşturduğu şebeke tarafından yürütüldüğünü belirledi. Uzun takibin ardından polis, şebekenin Irak, İran ve Suriye'den kaçak yollarla getirilen sigaraların, şoförlere verilen komisyonlar ile yurdun değişik kentlerine dağıtımını sağladığı ve bu yolla milyonlarca lira kazanç sağladığını saptadı.

8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Uzun süren takipte şebekenin çalışma sistemini ve üyelerini belirleyen polis, önceki gün sabah saatlerinde Şanlıurfa, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Van, Kahramanmaraş, Şırnak ve Hakkari'de 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda 15 şüpheli ele geçirilirken, 6 kişi ise bulanamadı. Şanlıurfa'ya getirilerek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanan şüphelilerden 8'i ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

Polis incelemesi ve yapılan sorgulama sonucunda şüphelilerin, geçen yıl polisin ele geçirdiği piyasa değeri 7 milyon 289 bin 853 lira olan 1 milyon 386 bin 440 paket sigaranın sahibi olduğu belirlendi.

Yapılan araştırmada ayrıca, geçen yıl Şanlıurfa ve ilçeleri ile Kayseri ve Düzce'de yapılan operasyonda sigara taşındığı gerekçesiyle şüphelilere ait 10 araca el konulduğu da ortaya çıktı.

Polis sorgulaması tamamlanan Mehmet E., Mahmut M., Hıdır D., Yunus B., Seydo Ç., Adnan Ç. ve Hasan T.; sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet', ve 'Sigara Kaçakçılığı' suçundan adliyeye gönderildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilemeyen 6 şüphelinin ise aranmalarına devam edildiği bildirildi.



(HK/AAA)