Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan mescidin yerine cami yapılması için 2002 yılında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Mevlana Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kuruldu. Caminin yapılacağı arazinin 150 hissedarlı olduğu ortaya çıkınca dernek, arazinin tek bir tapuda birleştirilmesi için Burdur Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ortaklığın giderilmesi davası açtı. Dava devam ederken 2008 yılında yapımına başlanan Mevlana Camisi, 2009 yılında tamamlanarak hizmete açıldı. 8 yıl süren dava sonunda mahkeme heyeti, arazinin tamamının 25 bin lira bedelle açık artırma usulüyle satılmasına ve tek tapuda birleştirilmesine karar verdi. Caminin de içinde bulunduğu arazinin satışı için, Ekim ayında ihaleye çıkılması bekleniyor.

CAMİ DE SATIŞA ÇIKACAK

Burdur Müftüsü Osman Artan, Mevlana Camisi'nin bulunduğu alanın çok fazla hissedarı olması nedeniyle sorun yaşandığını belirterek, “Alanın 150'ye yakın hissedarı var. Hissedarların bir araya getirilmesi söz konusu değil. Tek tek alınması da söz konusu değil. Tek tapu haline getirilmesi için caminin bulunduğu alan mahkeme kararı ile satılacak. Bu dava vesilesiyle cami de satışa çıkacak. Satışta vatandaşlarımızın sağduyulu olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Mevlana Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet İldeş ise cami alanında yer alan onlarca hisse sahibine ulaşmak için büyük çaba harcadıklarını söyledi. İldeş, “Hisse sahiplerine ulaşmak için 8 yıldır uğraşıyoruz. Toplam 1320 metrekarelik alanı satın aldık. Geriye kalan 1700 metrekare alanın hisse sahiplerinden bazıları bağışta bulundu. Arazinin tamamını alabilmek için mahkemeye başvurup 'izale-i şuyu' (ortaklığın giderilmesi) davası açtık. Mahkeme de caminin bulunduğu 3 bin metrekare civarındaki arazinin tek tapu haline gelmesi için arazinin tamamının satılmasına karar verdi. İhalesi yapılacak, dernek olarak biz de girecek ve camimizi alacağız" dedi.