Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, azılı sabıkalılardan oluşan bir yankesicilik şebekesine karşı 5 ay süren teknik ve fiziki takip çalışması yaptı. İsimleri ve yöntemleri belirlenen hırsızlık çetesine karşı yaklaşan Kurban Bayramı’nda kalabalıktan faydalanarak daha fazla hırsızlık yapabilecekleri de düşünülerek operasyon kararı alındı. Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi’ndeki daha önceden belirlenen evlere yapılan baskınlarda 6’sı kadın 10 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında 2006 yılı Nisan ayında lüks bir otelde yaptığı düğün sırada gelin ile birlikte gözaltına alınan İbrahim G'nin  de bulunduğu öğrenildi.


POLİS ŞEBEKENİN YÖNTEMLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI


Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan şüphelilerin yankesicilik suretiyle 71 ayrı kişiden 350 bin lira para çaldıkları belirlendi. Şüphelilerin, AVM’lerde bebek arabalarına, market arabalarına asılı çantalarının çalınması, restoranlarda yemek yiyen kişilerin masa üzerindeki çanta veya cep telefonlarının çalınması olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Bazı olaylarda kendilerine has yöntemler geliştirdikleri tespit edilen zanlıların sürücüsü içinde park halinde duran otomobillere yaklaşarak şoföre “Abi aracın altına kedi girdi. Sakın hareket etme.” dedikleri öğrenildi. Araçtan inen şoförle birlikte sözde otomobilin altına giren kediyi arayan zanlıların bu sırada otomobilin kapısını açarak içerde bırakılan çantaları çaldığı öğrenildi. Bazı olaylar sırasında havalimanından takip ettikleri araçları evlerinin önünde karşılıyormuş gibi yapan zanlıların “Abi hoş geldiniz.” diyerek sözde çantaları taşımaya yardım ettikleri bu sırada hırsızlık yaptıkları öğrenildi. Zanlıların bazı olaylar sırasında ise merdivende soyacakları kişinin üzerine düştükleri bu sırada diğer suç ortaklarının mağdur kişinin çantasını çaldığı öğrenildi.

Emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 10 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.