29  Nisan'a kadar açık kalacak fuara Türkiye'den 140 firma katılıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) partner ülke olduğu fuarın resmi açılışını ise ABD Başkanı Barack Obama'nın yapması bekleniyor.

SANAYİNİN KALBİ HANNOVER'DE ATACAK

25-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek fuarda Sanayi Otomasyonu Teknolojileri, Bilgi İşlem Sistemleri, Enerji ve Çevre Teknolojileri, Endüstriyel Üretim Teknolojileri, Araştırma, Geliştirme Teknolojileri ön plana çıkacak. Fuara 78 ülkeden yaklaşık 5 bin firma katılacak. En çok katılımcı sağlayan ülke 2315 firmayla ev sahibi Almanya olurken, onu 717 firmayla Çin, , 415 firmayla  partner ülke ABD, 212  firmayla İtalya ve 149 firmayla Hindistan oldu. Türkiye 140 katılımcı firmayla ilk 6 ülke arasında yer aldı. Fuarı bu yıl 250 bin dolayında kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

FUARI OBAMA VE MERKEL AÇACAK

Ağır Sanayi ürünleri, otomobil ve bilişim alanında dünyanın en büyük firmalarının boy göstereceği fuarın resmi açılışı 24 Nisan gecesi yapılacak. Congress Centrum'da yapılacak açılışa ABD Başkanı Barack Obama ile Almanya Başbakanı Angela  Merkel de katılacak.  Her iki lider, 25 Nisan tarihinde de fuar alanına gidip fuardaki stantları ziyaret edecek. Obama'nın Hannover'e gelecek olması nedeniyle kentte olağan üstü güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Fuar girişinde çok sıkı güvenlik kontrolleri yapılacağı, her iki liderin ziyaret edeceği bölümlere ziyaretçi alınmayacağı duyruldu. Hannover'de kanalizasyon kapaklarının kapatılmasına kadar varan güvenlik önlemleri alındı.

TÜRKİYE AKŞAMI DÜZENLENECEK

Fuarın ilk günü akşamı  saat 18:00'de 5. Holde , D-07 no'lu Stantta Türkiye Makine Tanıtım Grubu tarafından Türk ve Alman iş adamlarının bir araya geleceği bir Türkiye Akşamı düzenlenecek. Etkinliğe Türkiye'de  ve Almanya'da faaliyet gösteren girişimcilerimiz katılacak. Hannover Ticaret Ataşeliği  fuar boyunca firmalarımızla ve ticaret heyetlerimizle yakın çalışma içerisinde bulunacaktır.