Fenerbahçe'nin genç teknik direktörü ezeli rakibinin maçlarını her fırsatta tekrar tekrar izleyip derbiyi önce kafasında oynuyor.

Belirlediği taktikleri ise bugünden itibaren futbolcularına aktaracak olan Kocaman'ın en büyük 3 planı, Galatasaray'ın formda isimleri Selçuk, Melo ve Necati'yi kıskaç altına almak...

Fenerbahçe'nin kendi özbenliğini sahaya yansıtmanın planlarını yapan Kocaman, bir yandan kendi oyununu sahaya yansıtıp rakibe kabul ettirmek için mücadele edecek, bir yandan ise Selçuk, Melo ve Necati'yi göz hapsine aldıracak.

Galatasaray'ın orta sahasının etkili isimleri Melo ve Selçuk'un ileri çıkışlarının yolunu kapatmayı planlayan Aykut Kocaman top rakibe geçtiği anda paslaşma trafiğini kesmek için formül hazırlıyor. Bu iki ismin kendi sahalarındaki topla buluşmalarını mümkün olduğunca aza indirmek için forvet hattına pres emri verecek olan Kocaman, oyun Fenerbahçe yarı sahasında oynanırken ise orta saha oyuncuları ve ön liberolardan dikkatli olmalarını isteyecek.

Deplasmanların golcü ismi Necati Ateş'in ise tehlikeli noktalarda topla buluşmasına engel olmak için bu oyuncuya da yakın takip yaptırmayı planlayan Aykut Kocaman'ın sözleşme yenilenmesi nedeniyle de son derece mutlu ve huzurlu olduğu belirtildi.

Sadece derbiyi düşünen Kocaman'ın Galatasaray'ı yenerek ligin yeniden başlamasını sağlamak istediği ve play-off sistemi sayesinde puan farkının iyice azalmasını arzu ettiği de bir gerçek...


UD(UD/FG)