Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, bir meclis üyesinin 3'üncü Lig'e düşen Kocaelispor'a belediye olarak neden destek verilmediğini sorması üzerine şöyle konuştu:

"Profesyonel futbol, belediye başkanlarının işi değil. Profesyonel futbolu, profesyonellere bırakmalıyız. Belediyeler lojistik destek versin. Ama yönetimine, geldisine, gittisine karışmaya kaltığımız zaman yük üzerimize kalıyor. Bizden öncekilerini de hırpaladı. Bir Çaykur Rizespor maçında koro halinde bize sövüldü. Bir daha da asla gitmem. İnsanın onuru var."

"MAHKUM OLANLAR VAR"

Kulüpler yüzünden Türkiye'de bir çok belediye başkanının yargılandığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Belediyenin kasasından çıkacak paranın hesabını da vermek zor. Sayıştay bizden hesap soruyor, (Bunları naslı verdiniz) diye. Belediyeler külüplere yasal olarak yardım edemez. Belediye başkanlarının bir çoğunun bundan dolayı başı dertte. Mahkum olanlar var."

BUZ SPORLARI SALONU DEVREDİLİYOR

Belediyenin Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisleri'nin 10 yıllığına Buz Pateni Federasyonu'na tahsisi konusuna değinen Başkan Karaosmanoğlu, "3.5 milyon TL harcayarak çatısını ve tesisatı yeniledik. Fakat giderleri çok fazla. İstediğimiz an tahsisi iptal edebiliriz" dedi. Tahsis konusu incelenmek üzere komisyona devredildi.


EA(MB/AÖ) FOTOĞRAF