Yeşil beyazlı takımın antrenmanından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ertuğrul Sağlam, şöyle konuştu:

"Bizim antrenörlük dönemimizin çok güzel 2 senesinin geçtiği, önemli başarılara imza attığımız bir şehre gidiyoruz. Kayserispor bizim hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Kayseri'deki sporseverlere, bizi seven insanlara selamlarımızı iletiyorum. Kayserispor sezona çok önemli transferler yaparak giriyor. Zirvenin önemli takımlarından birisi olacak. Bizim hedefimiz de ligde zirveye oynamak. Taraftarlarımızı 4 sezondur olduğu gibi mutlu edebilmek. Bu doğrultuda çok güzel, keyifli ve haftanın seyir kalitesi en yüksek karşılaşması olacağına inandığımız maç oynayacağız. Bayramın 1'inci günü olması maçın anlamını arttırıyor. Avrupa kupası karşılaşması öncesinde moral motivasyonumuzu üst seviyeye çıkaracak sonuçla buraya dönmek istiyoruz. Maça baktığımız zaman Bursaspor'un geleceği açısından katkısı olacak bir maça çıkacağız."

"BARIŞ SİNAN AMELİYAT OLACAK"

Takımının son durumu ile ilgili bilgi de veren Ertuğrul Sağlam, bu konuda şunları söyledi:

"Takımımıza baktığınız zaman Vederson ailevi nedenlerle aramızda olamadı. Antrenman eksikliği var. Genç oyuncumuz Barış Sinan sakatlık geçirdi ve yarın ameliyat olacak. Başka sıkıntımızın olmaması bizim adımıza sevindirici. Güzelce hazırlandık. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Antrenman eksiği olan arkadaşlmar var onların değerlendirmesini de yapacağız."

"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ"

Sezonun iyi geçmesi açısından da ilk karşılaşmalarda ortaya koyacakları oyunun önemine değinen Ertuğrul Sağlam, "Bursaspor olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Fair play anlayışıyla Türk futbolunun renkli takımlarından bir tanesi olacağız. Camiamızı ve taraftarlarımızı bize destek olmaya davet ediyorum" dedi.

"TWENTE MAÇINA KADAR TRANSFERİ BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Bir gazetecinin, "Transferde son durum nedir?" sorusu üzerine Ertuğrul Sağlam, şöyle konuştu:

"Transferde bir hamle yapmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sıkı bir şekilde devam ediyor. Twente maçı öncesi bu transferi bitirmeye çalışıyoruz. Bu transferi yapmak için herkes elinden geldiğince çaba gösteriyor. Olursa takımımıza artı bir motivasyon olur. Olmazsa da zaten eldeki oyuncularımız sorumluluğun bilincinde. Bu yoğun dönemi inşallah güzel bir şekilde atlatacağımızdan şüphemiz yok. Onların inancına ve yeteneklerine güveniyoruz. Kaliteli bir oyuncu da katılırsa tabii güzel bir moral olur."