CANER YEDEK MEHMET TOPAL KADRODA

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Medical Park Antalyaspor’a 3-1 yenildikleri karşılaşmanın ilk onbirinde iki değişiklik yaptı. Sırp futbolcu Krasic’i 18 kişilik kadroya almayan Kocaman, Caner’i de yedek kulübesine çekti. Sakatlığı geçen Mehmet Topal’ı ilk onbirde kullanan tecrübeli teknik adam, en son 2-0 kaybedilen Kasımpaşa randevusunda oyuna başlattığı Stoch’u ise üç hafta aradan sonra yeniden sahaya sürdü. Sarı lacivertlilerde Krasic’in yanısıra Semih ile sakatlıkları bulunan Meireles, Yobo, Egemen ve Mehmet Topuz da kadroda yer almadı.

AKHİSAR  İLK DEFA FENERBAHÇE KARŞISINDA

Akhisar Belediyespor cephesinde ise Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, geçen hafta Sivasspor deplasmanında 2-1 kazanan kadroyu sahaya sürdü. Genç teknik adamın 18 kişilik kadroda yaptığı tek değişiklik, Nijeryalı Sani’nin yerine Gökhan Dinçer’i listeye alması oldu. Sakatlıkları bulunan Merter, Güray ve Bikoko da kadroda yer almadı.

SPOR Toto Süper Lig’de ilk sezonunu geçiren Akhisar Belediye, tarihinde ilk kez Fenerbahçe’yle karşılaşmanın heyecanını yaşadı. Ligin 5. haftasında Galatasaray’a konuk olan ve sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrılan yeşil siyahlılar, Akhisar Belediye Stadı’nın Süper Lig standartlarında olmaması nedeniyle Türk futbolunun bir diğer köklü kulübü olan Fenerbahçe’yi Manisa 19 Mayıs Stadı’nda ağırladı.

Fenerbahçe’nin geçmişte Manisaspor’la 19 Mayıs Stadı’nda oynadığı maçlara oranla Akhisar Bld randevusu, tribünler ve ambians açısından sönük kaldı. Daha önceki müsabakalarda kendilerine ayrılan tribünü tamamen dolduran sarı-lacivertli taraftarların Akhisar Belediyespor randevusunda oturduğu Gediz kale arkası tribününde boşluklar göze çarptı.

Ev sahibi Akhisar Belediyespor bu sezon kendi evindeki maçlar arasında en yüksek seyirci sayısına ulaştığı müsabakayı yaşadı. Akhisar’dan 20 otobüs taraftarın yanısıra, özel araçlarıyla gelenlerle birlikte 4 bin civarında "Akigo" takımlarına destek verdi.

Ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe’nin formalarını aynı dönemde giyen ve derbilerde defalarca rakip olan Aykut Kocaman ve Hamza Hamzaoğlu, maç öncesi sohbet etti. Futbolculuklarında centilmenlikleriyle hatırlanan Aykut Kocaman ve Hamza Hamzaoğlu, zorlu doksan dakikada birbirlerine başarılar diledi.



MHÖ(YC/AÖ)