Çeşme Devlet Hastanesi’nin Başhekim Yardımcısı ve Çeşme halkı tarafından çok sevilen başarılı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Baran Şen’in, evinin önündeki kaldırım taşına ayağının takılması sonucunda menisküsü ve diz yan bağları koptu.

İlk müdahalesi Çeşme Devlet Hastanesi’nde meslektaşı Op. Dr. Fırat Erpala tarafından yapılan Dr. Şen’e, Urla Devlet Hastanesi’nde çekilen MR’la da kesin teşhis konuldu. Dr. Şen bacağı bu haldeyken hastalarını muayene etmeye ve hastanede yatan hastalarına vizit yapmaya devam etti. Dr. Şen çalışma arkadaşlarının ısrarı üzerine de evinde istirahate çekildi.

ÜNÜ YURT DIŞINA KADAR ULAŞTI

Geçen yıl Ocak ayında Aliağa Devlet Hastanesi’nden Çeşme Devlet Hastanesi’ne atanan, ‘Başhekim Yardımcısı’ ve ‘Ameliyathane, Klinikler ve Acil Servis Sorumlusu’ olarak göreve başlayan, özellikle diz ve kalça protezi cerrahisinde başarılı operasyonlara imza atan Op. Dr. Baran Şen ameliyat olmak için dizindeki ödemin inmesi bekliyor. Koyduğu doğru teşhisler, yaptığı başarılı operasyonlar, uyguladığı tedavi yöntemleri, hastaları ve hasta yakınlarının tarafından kulaktan kulağa duyurulmasıyla ünü Çeşme ve İzmir dışına taşan, yurt dışından dahi hastaların ameliyat olmak için tercih ettikleri isim haline gelen Op. Dr. Şen’in ameliyatlık olması hastalarını da üzdü.

SANAT VE SİYASET CAMİASININ TANINMIŞ SİMALARI DA VAR

1982 İzmir doğumlu olan Baran Şen’in tedavi ettiği hastalar arasında ünlü sanatçılar Emre Altuğ, Asuman Dabak, Aynur Aydan, Can Yaman ve Müge Akyamaç, eski bakanlardan Ali Nail Erdem, AK Parti İzmir Milletvekillerinden Necip Kalkan, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli ve Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve ailesi, İyi Parti İzmir İl Başkanı ve DYP İzmir eski Milletvekili Yıldırım Ulupınar, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede de bulunuyor.

Fulya OMAÇ / Çeşme