Süheyla Kaplan - Almanya 

 

Elde edinilen bilgiye göre, Doğan Medyanın sahibi Aydın Doğanın aldığı bu ani karar Avrupada görev alan Hürriyet muhabirlerini şoke  etti.

 

Son sekiz yıl içinde tirajını  100 binlerden 10 bine düşüren Hürriyet gazetesi, tirajın düşmesindeki temel nedenin politik çizgisinin değişmesi ve gazete yönetiminin sürekli olarak değişmesi gösteriliyor.

 

Aydın Doğanın kar yapmıyor, daha fazla tassarruf  yapma gerekçesiyle Almanyadaki tüm redaksiyon bürolarını kapatma kararını aldığı ve sadece Berlin temsilcisi Celal Özcanın görevine devam edeceği belirtildi.

 

 

Hürriyet Gazetesi Avrupa Genel Müdürü Sevda Boduroğlunun Almanyadaki bürolarda görev alan temsilcileri ani bir kararla Franfurta çağırarak, mali kriz nedeniyle işlerine son vermek zorunda kaldıklarını, bu ayın sonuna kadar serbest çalışan muhabirlerin, Aralık ayı sonuna kadar da kadrolu çalışan gazetecilerin işine son verildiğini söylediği kaydedildi.

 

Almanyada görev yapan yaklaşık 40 gazeteci  işsiz kalırken, Almanyada yayınlanmaya başlayan ilk Türkçe gazetelerden biri olan Hürriyetteki bu gazeteci kıyımı Hürriyetin Avrupada tamamen kaybolması anlamına mı geliyor?

 

Uzun yıllar Doğan Medya için gazetecilik yapan CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Koordinatör Ali Kılıç, ‘’Uzun yıllar Avrupa'daki vatandaşların yaşadıkları ülkelerden kaynaklanan sorunlarını dile getirerek Hürriyet gazetesinin basın emekçilerini kapıya koyması her geçen gün burda yaşayan vatandaşların biraz daha uzaklaşmasını üzüntüyle karşılıyoruz.  Çünkü Hürriyet  Avrupadaki Türklerin sesiydi. Hatta vatandaşlarımızın ilk başvurduğu önemli bir adresti. Türkçe yayın yapan medyanın Avrupa baskılarındaki tirajının bu denli düşüyor olması ayrıca düşündürücüdür . Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması kaçınılmaz bir zorunluluktur dedi.