Fuarın resmi açılışında Türkiye bu yıl Frankfurt Turizm Ataşeliğinin açtığı stantta tanıtıldı. Stantta, Ordu valiliği, Kemer Belediyesi, THY gibi yedi  ayrı kuruluş yer aldı.

 

KEMER BELEDİYESİ ACENTALARA ADAM BAŞI 20 EURO VERECEK


Kemer Belediye Başkanı Abdullah Gül, doğrudan Kemer'e turist getiren acentelere adam başı 20 euro vereceklerini belirterek, "Rusya ve terör dolaylarından dolayı, sanki bir kriz çıkmış gibi düşünülüyor. Dünyanın her yerinde terör olaylar var. Bize Almanya'dan büyük talep var. Sultanahmet meydanında hayatlarını kaybeden Almanların yakınlarına Kemer'de ömür boyu tatil sunuyoruz. Bu büyük ilgi gördü. Fuar sonrası aileleri  tek tek ziyaret ederek başsağlığı dileyeceğim. Biz şu ana kadar 20 ülkede 26 Fuara katıldık. Herkesi Kemer'e bekliyoruz" dedi.


ORDU İLİ TANITILDI


Bu yılki Turizm fuarında Ordu'da tanıtıldı . Güzel sahilleri ve fındık öne çıkarak, ziyaretçilere fındık ikram edildi. Ordu valisi  İrfan Balkanlıoğlu'nu temsilen  öğretmen Mehmet Şaşmaz Başkonsolos Yavuz Kül'e bir plaket verdi.


EBRU SANATINA İLGİ


Türkiye standında Ümit Gümrükçü ebru sanatını tanıttı. Büyük ilgi gören ebru tanıtımında meraklılar bizzat çalışmalara katıldı. Fuar,28 Şubat tarihine kadar açık kalacak