Almanya Cumhurbaşkanı adına Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Ekonomi Bakanı Gerralt Duin, bakanlıkta düzenlenen törenle Şahin'e liyakat nişanını takdim etti. 
 
1982'de iş dünyasına giren Şahin'in bugün Almanya, Türkiye ve diğer ülkelerdeki şirketlerinde 12 bin kişiyi istihdam ettiğini anlatan Duin, “Şahin'in her alandaki girişimciliği hem Almanya'nın hem de Türkiye'nin yararına olmuştur” dedi.
 
Şahin'in Türkiye'den Almanya'ya yüksek eğitim için geldiğini ifade eden Duin, “Mühendis olarak çalışma izni alamadığı için iş hayatına atılması, Almanya için bir şans olmuştur. Mühendis olarak çalışsaydı, kimbilir şimdi hangi kamu kurumunda oturuyor olacaktı” diye konuştu.
 
Duin, Almanya Türk İşadamları Derneği (ATİAD), Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK), TD-Plattform ile TEMA Vakfı gibi kuruluşlarının kurulmasında Şahin'in önemli görevler aldığını, bunların takdire değer olduğunu vurguladı.
 
Liyakat nişanı verilmesinden ötürü yetkililere teşekkür eden Kemal Şahin, ödülü şimdiye kadar yaptığı ekonomik, sosyal ve eğitim çalışmalarının takdiri olarak niteledi.
 
Almanların disiplini, nesnelliği, Türklerin de esnekliği ve riske girme özellikleriyle başarılı olduğunu söyleyen Şahin, bu özellikleri şirket kültürü olarak benimsediklerini anlattı.
 
Bu sayede de Amerika'ya kadar yayılabilmeyi başardığını belirten Şahin, "İş yerimde Mevlana'nın 'Kim olursan ol gel' mısralarını kendime kılavuz olarak aldım. Herkese kapımı açık tuttum. Bugün 50 ulustan insan şirketlerimde çalışıyor” dedi.
 
Liyakat nişanın gelecek çalışmaları için büyük bir motivasyon olacağını söyleyen Şahin, "Daha çok Kemal Şahin'ler, bakanlar, bürokratlar yetişmeli" ifadesini kullandı.
 
Hristiyan Birlik Partisi (CDU) Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Teşkilatı Başkanı Armin Laschet ise Şahin'in eğitimi için köyünden kasabaya göçmesiyle başlayan yolculuğunun Aachen Teknik Üniversitesinde mühendislik öğrenimine kadar sürdüğünü söyledi.
 
Bu yolculukları azim ve cesaret  örnekleri olarak niteleyen Laschet, bunların karşılığının da Şahin bugün geldiği nokta olduğunu vurguladı.
 
Düsseldorf Başkonolosu Alaatin Temur ise Türkiye olarak Kemal Şahin'in başarılarından ve liyakat nişanına layık görülmesinden gurur duyduklarını söyledi.