Geçtiğimiz sene 10. Sanat Yılını kutlayan Tiyatro Frankfurt, yaklaşık 4 aydır hazırlıklarını sürdürdükleri oyunlarını görücüye çıkarıyor. Çok emek sarf ettiklerini ve çok keyifli bir oyun sahneye koyduklarını , söyleyen Tiyatro Frankfurt yönetim kurulu başkanı Başak Gülergin Fankfurt'u tiyatroya doyuracağız tüm tiyatro severleri bu görsel şölenimize bekliyoruz  dedi , öte yandan  Tiyatro Frankfurt genel sanat yönetmeni , Kamil Kellecioğlu, Türk Tiyatrosu'nun Almanya'da hak ettiği yere yavaş yavaş geldiğini söylerken Almanca konuşan pek çok milletten insana tiyatro sayesinde ulaştıklarını belirtiyor ve ekliyordu: “Türk tiyatrosu eserlerini izlemek için Türkiye'ye gitmeye gerek yok! Bu şekilde, Almanya'da yaşayan insanların yaşam kalitelerine katkı sağlıyoruz. Türk tiyatrosunu Avrupalılar ile paylaşıyoruz ve sanat bizi yakınlaştırıyor.”

23 Mart`taki gösterinin kısaca konusu ise söyle, Kadın, adamın üçüncü karısı. İlk karısı salakmış, ikincisi zırdeli, üçüncüsü hiperaktif. Niye sürekli evleniyor ki bu adam? Ve nereden buluyor bu birbirinden “Disneyland” kadınları?

Adam kadının ikinci kocası. Meğer kadının ilk kocası ne iyiymiş! Bu adam onun eline su dökemezmiş. Adamsa birinin eline su dökeceğine, tuvalete su dökmeyi yeğ tutan bir tip.

Adamın ikinci karısından nedense peydahladığı, hemen popçu ve dolayısıyla ünlü ve zengin olmak özlemindeki lise mezunu, üniversite konusuyla ilgisiz, internet-manyak kızıyla, kadının ilk kocasından nedense peydahladığı, okulu tamamen bırakmış, “stand-up’çı” ve dolayısıyla ünlü ve zengin olma saplantısı içindeki asker kaçağı oğlu, kanlı bıçaklı iki üvey kardeşler.

Anne, baba ve çocuklar dışında, bir de evin sahibi, erken bunama enişte var ortada. Hayatını bulmaca çözmeye adamış olan enişte, ara sıra kim olduğunu unutuyor. Aile bireylerini zaman zaman tanımıyor, kim olduklarını, evde ne aradıklarını soruyor, onları evden kovuyor. Kızın İngiliz “chat” arkadaşı George göktaşı gibi düşüyor olayların ortasına. Annenin ve çocukların cep telefon faturalarının ve kredi kartlarının ödenmesi gereken asgari tutarları arasında meydan muharebesi veren baba, ekonomik çözüm olarak, özel hayatlarını bir televizyon kanalına satmaya karar veriyor. Aile bireyleri önce buna karşı çıksalar da, sonunda 1 milyon kazanmak uğruna razı oluyorlar. Televizyon yönetmeni eve geliyor ve aileyi beğeniyor.

Eve kameralar döşeniyor ve başlıyor 'BİRİ BİZİ DİKİZLİYOR', reklamlardan hemen sonra…

Yazan:

Ferhan Şensoy

Yönetmen:

Kamil Kellecioğlu & Serpil Demirci

Oyuncular:

Kamil Kellecioğlu / BABA Dilek Örnek / KIZ Haydar Akarsu / ENİŞTE Handan Tıraşçı / ANNE Umut Kuzu / OĞUL Tolga Çiçek / GEORGE Başak Gülergin / YÖNETMEN

Dramatug:

Dr.Gülen İpek Abalı

Almaca üst yazı çevirisi:

Gerhard Meier

Işık - Ses:





 Serdar Türkyılmaz

Müzik:

Barış Akman 

Üst yazı:

Özge Özübal

Şarkıyı seslendirenler: Fuat Güner / Deniz Arcak

İletişim:

Kamil Kellecioğlu / 01631527737  [email protected]

İlk gösteri:

23 Mart 2014 Pazar 

İkinci  gösteri:

27 Nisan 2014

Saat: 17:00

Fliegende Volksbühne Frankfurt

Große Rittergasse 33, 60594 Frankfurt am Main