Hamburg'da Türkiye kökenlilerin yoğun olarak oturduğu Wilhelmsburg semtinde “10. Elbinsel-Gipsy- Festival” adı altında iki günlük özellikle müzik başta olmak üzere çeşitli etkinlikleri kapsayan festival düzenleniyor.

İki gün sürecek

Stieftung Bürgerhaus Wilhelmsburg, Mengestrasse 20 adresinde 6 ile 7 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlikle ilgili yapılan yazılı basın açıklamasında, geleneksel hale getirilen ve bu yıl 10. kez “10. Elbinsel-Gipsy- Festival” adı altında düzenlenecek festivale herkesin davetli olduğu açıklandı.

Zengin program sunulacak

Hamburg Kültür Senatörlüğü tarafından desteklenen etkinliğin ilk günü eyalet derneği olarak tanınan “Sinti” müzik içerikli gösteriler yapacak. Dolayısıyla festivalin ilk günü Jazz Gipsy Django Reinhard muhteşem müzik programı sunacak. Cafe Royal Salon Orkestrası katılımcıları eğlendirecek.

Farklı kültürler kaynaşacak

Semtte oturan çeşitli kültürlerden ve uluslardan olan insanların kaynaşması asıl amaç olduğu vurgulanıyor. Wawau Adler Group, Jonny Rosenberg & Sandro Roy Band gibi çeşitli müzik gruplarının yanı sıra şov gösterilerinde yapılacağı kaydedildi. Geniş bilgi www.buewi.de internet adresinde bulmak mümkün.