Hamburg'da Türkü Ensemble ile Fedai Tekşahin öncülüğünde düzenlenen Türk Halk Müziği Konserinde türkülerle adım adım Türkiye'nin yöreleri yaşandı.

Ozanlar ve türküleri yaşatıldı

New Living Homa Hamburg Salonu'nda ilk kez düzenlenen Türk halk müziği konserine her kademene çok sayıda türküsever katıldı. Ali Ekber Çiçek, Aşık Mahzuni Şerif, Aşık Veysel, Muhlis Akarsu, Neşet Ertaş gibi farklı ozanların türküleriyle yöreler adım adım gezildi. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümü Erzincan yöresinin “Derdim çoktur hangisine yanayım” adlı parçayla başladı.

Farklı teknikle değişik sesler

Emine Sönmez, Fedai Tekşahin, Oğuz Gülmez,Kenan Sönmez'den oluşan grup, “Kirpiğin kaşıma değdiği zaman”, “Mevlam gör diyerek iki göz vermiş”, Kul olayım kalem tutan ellere” gibi çeşitli türkülerle, Sivas, Adıyaman, Malatya, Kırşehir, Bitlis, Diyarbakır gibi yöreleri gezdirdi. Fedai Tekşahin kaval ve farklı teknikle değişik tonlarla yaptığı ve kendine has müziği ile türküseverleri mest etti. Konserde çok sayıda Almanın da bulunması dikkat çekti.

Yeni bir müzik grubu

Hamburg'da oldukça yeni bir grup olduğunu belirten grubun yöneticisi başarılı sanatçı Fedai Tekşahin ilk kez önemli bir salonda Türk halk müziği gerçekleşmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek katkısı olanlara teşekkür etti. Çaldığı değişik kaval ve benzer cihazlar üzerine açıklamalarda yaptı. Büyüleyici bir türkü konseri programı sonunda sanatçılar uzun süre alkışlandılar. Konser sonrası sanatçılar dinleyicilerle birlikte sohbet edip tanışma fırsatı da yarattılar.