Almanya’nın Frankfurt kentinde bu yıl 12’si yapılan Türk Film Festivali çerçevesinde bu yıl ilk kez  “Yeşilçam Şarkıları” konseri düzenlendi. Adil Demirtaş ve ekibi seslendirdikleri şarkılarla dinleyenlere nostalji rüzgarı estirip unutulmaz bir gece yaşattılar. Konserde Türk sinemasının unutulmaz filmlerindeki şarkılar söylendi. Yeşilçam’ın İzzet Günay, Selçuk Yöntem, Ezgi Mola gibi ünlü yıldızların ve yönetmen Çağan Irmak da şarkılara eşlik etti.

 

İki bölümden oluşan konserde birbirinden güzel 26 şarkıyı seslendiren solist Aysun müzkseverlerden tam not aldı.  "Bırakma ellerimi" şarkısıyla konsere başlayan Aysun sırasıyla "Damarımda Kanımsın", "Artık Sevmeyeceğim" ve "Sarmaşık Gülleri" şarkılarıyla konserini sürdürdü.

Ud ve curada Adil Demirtaş, kanunda Mehmet Yolaç, neyde Kuday Şahinalp, kemanda Hasan Nar, gitarda Hasan Dikmen ve darbukada Mustafa Yalçın’ın birbirine uyumu selircilerden alkış aldı.

 

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINDA DOĞDU

 

Frankfurt’un güzide salonlarından Dr. Hoch’s Konservatorium ‘daki Yeşilçam Şarkıları Konseri öncesi salonu tıklım tıklım dolduran davetlileri selamlayan orkestra şefi Adil Demirtaş, Frankfurt Türk Film Festivali Organize Komite Başkanı Hüseyin Sıtkı konser fikrinin Römer Meyda’nındaki 1 Mayıs kutlamalarında doğduğunu söylediler.

 

VİZE GECİKMELİ

 

Daha sonra Hüseyin Sıtkı, vize engeline takıldığı için festivale 3 gün gecikmeli gelen İzzzet Günay’ı sahneye davet etti. Türk sinemasının unutulmaz aktörlerinden İzzet Günay, "Sizlerle birlikte olmak kısmetmiş. Vizede zorluk çeksekte sizlerle birlikte olunca herşeyi unuttuk. Hatta İstanbul'da birlikte olamadığımız sanatçı arkadaşlarımla beni burada buluşturan Frankfurt Film Festivali organizatörlerine teşekkürler’ diye konuştu.