SÜHEYLA KAPLAN 

Josef adında yeni bir albümü çıkaran Çetin, yedi farklı tarzda eserler seçtiği için bu ismi kullandığını ifade ederek amacının Almanya'da yaşayan özellikle genç kuşaklara ulaşmak istediğini söyledi.

Çetin 'Albümde Tango tarzı eserden, Aşık Veysel'e, Nesimi Çimen'den Orta Anadolu ve klasik müzik tarzda yorumlara kadar bir çalışma sözkonusu. Karma bir çalışma yaptım. Böylelikle herkese ve farklı kültürlere de hitap edebilecek. Yeni nesil genç kuşak özellikle ağır Anadolu türkülerini dinlediğinde uzaklaşıyor. Bunu engellemek için albümde farklı hareketli eserler seslendirdim. Yeni kuşaklara müziğin modern tekniklerini kullanarak ulaşmak gerekiyor. Kimlik ve sahip olunan kültürler büyük bir zenginliktir. Almanya'da hemen hemen her semtte kültür evleri var. Sanatın dolayısıyla müziğin evrensel olduğundan hareketle, müzik kültürleri birleştiren bir elementtir. Bu anlamda kültürlerin birbirlerine karşı da yabancılaşmasını da müzik yoluyla önleyebiliriz' şeklinde konuştu. 

Hamburg'un Bergedorf ilçesinde 'Lola Kültür Merkezi'nde' çalışmalar yürüten Çetin, farklı millet ve kültürlerden müzisyenler ile biraraya geldiğini ve Doğu ile Batı arasında bir müzik köprüsü oluşturmaya çalıştıklarına dikkati çekti. 

Oryantal ve Batı seslerini heyecan verici bir şekilde birleştiren Çetin, Türkiye, Balkanlar ve Afganistan'da yaygın olarak da bilinen uzun boyunlu bağlamaya çok iyi hakim. İlk albümünde Anadolu müziğine odaklanan Çetin'in ikinci albümü 'Yedi Duygu' dijital platformlarda Eylül ayından itibaren piyasaya sürülmeye başlandı.