Yoğun katılım oldu

Migrakult e.V. tarafından kentin Altona semtinde Awo- Seniorentreff- Mekan Altona adlı Salon'da gerçekleşen “Okuma Akşamı” etkinliğine her kesimden yoğun katılım oldu. Migrakult e. V. Başkanı Hüseyin Yılmaz'ın kısa bir selamlama konuşmasının ardından etkinlik müzisyenler Nur Deniz Kaplan ve Cemalettin Zeyrek'in eski Yeşilçam'ı hatırlatan müzik parçalarıyla başladı.

Çocuk yaşta oyuncu

Kendisi kadar başarılı Oya Pervin Pelit'in kızı Nur Ilıcak ve oğlu Onur Post'unda seslendirdikleri eski sevilen iki parçadan birisi olan “Bim Bam Bom” adlı parçaya dinleyicilerde eşlik ettiler. Ardından sunuculuğunu da yapan Nur Ilıcak sözü Oya Pervin Pelit'e bıraktı. Ünlü merhum film yönetmeni Hidayet Pelit'in kızı olan Oya Pervin Pelit, iki yaşındayken kamera ile tanıştığını belirtti.

Yeşilçam'ın güzellikleri

Babasının sayesinde çocuk yaşta kamera ile tanıştığını belirten Pelit, “Yeşilçam 1960/ 1970'li yıllarda çok güzeldi. Bizim evimizde misafir eksik olmazdı ve bunların çoğu sanatçılardan oluşurdu. Yeşilçam geriye baktığımızda çok sayıda kişinin ünlü aktör olmasını sağlamıştır. Ben eğitimimi sürdürürken aynı zamanda “Köprüden geçti gelin” gibi önemli filmlerde önemli roller oynadım” dedi.

Oyunculuk eğitimi yoktu

Kitabından bölümler aktaran Pelit, “Benim küçüklüğün Yeşilçam'da geçtiği için yaşadıklarımı bir kitapta toplamam çok istendi ve bunun üzerine ben bu kitabı yazdım. Kitabım birçok okulda hatta yurtdışında da öğrenciler için yönlendirici oldu” dedi. Eski yıllarda oyunculuk eğitimi olmadığının altını çizen Pelit, “Çok sonra oyunculuk eğitimi başladı. O dönem bu günkü kadar teknikte ilerlemiş değildi” dedi. Muhteşem bir atmosferde geçen akşamın sonunda Oya Pervin Pelit kitaplarını da imzaladı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG