Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştığı dönemde MİT TIR'larına ilişkin yaptığı haber nedeniyle yargılanan Can Dündar'ın kaçak sayılmasına hükmederek mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.

Can Dündar, kararın açıklamasının ardından "İnsanın asıl “ev”i yurdudur. Biz 82 milyon yurttaş, asıl o büyük evi karanlıkta kaybetmek üzereyiz. Şu anda her evden daha önemli bu..." yorumunu yaptı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan ara duruşmada, yurt dışında olan ve hakkında kırmızı bülten ile iade talebi bulunan Can Dündar'la ilgili, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 247/2-a maddesi gereğince, "15 gün içerisinde mahkemeye veya Türkiye sınırlarındaki herhangi bir adliye veya kolluk kuvvetine gelmediği, teslim olmadığı taktirde 'kaçak' olduğuna dair karar verileceği, gazete vasıtasıyla ve ikametinin kapısına asılmak suretiyle ilan yapılmasına" karar verildiği hatırlatıldı. 

Söz konusu karar uyarınca mahkemece ilan metni düzenlenerek gazetede yayımlanmak üzere Basın İlan Kurumu'na yazılan yazı ile sanığın ikametinin kapısına asılmak üzere Çengelköy Mahalle Muhtarlığı'na yazılan yazı cevaplarının geldiği belirtildi.

Can Dündar, mahkemenin kararının ardından sosyal medya platformu Twitter'dan bir mesaj paylaştı. Dündar,  İnsanın asıl “ev”i yurdudur. Biz 82 milyon yurttaş, asıl o büyük evi karanlıkta kaybetmek üzereyiz. Şu anda her evden daha önemli bu..." ifadelerini kullandı.