Vestel, Hannover'de 6- 10 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBİT’e, 25 farklı ürün ve 130 metrekarelik stand ile katıldı. Vestel’in fuarda sergilediği başlıca ürünler arasında internete bağlanan Smart TV, 3D LED TV, super ince LED TV'ler, akıllı tahta, transparan LCD, videowall sistemleri, dijital bilgi ekranları (digital signage), IP bazlı interaktif otel TV ve Android tabanlı dijital kutu ve monitörler yeraldı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, 2012 yılında toplam televizyon satışlarının yüzde 22’sinin Smart TV, yüzde 15’inin 3D TV olmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca otel TV sistemleri satışında yüzde 40, dijital bilgi ekranı satışında yüzde 50 büyüme hedeflediklerini vurgulan Erdoğan, "2012 yılında toplam 10 milyon adet televizyon ihracatı yapmayı planlıyoruz" dedi.

2011 CİROSUNUN YÜZDE 76’SI İHRACATTAN

CeBIT’te özellikle profesyonel uygulamalara dönük ürünlerini sergilediklerini ve fuarın yeni iş ortaklıkları için önemli rol oynadığını belirten Erdoğan, Vestel’in 2011’de 2.8 milyar dolar ihracata ulaştığını ve şirketin cirosunun yüzde 76’sının ihracattan geldiğini ifade etti. Vestel’in yurtdışı satışlarının yüzde 72’sini elektronik ürünlerin oluşturduğunu da kaydeden Erdoğan, son 2 yılda ürün geliştirme faaliyetlerini profesyonel ekran çözümlerine yoğunlaştırdıklarını ve bu alanda 30 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade etti. Profesyonel kullanıma özel ekranlarda dünya çapında önemli firmalardan biri olmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, "Fuarda firma, otel, hastane, alışveriş merkezi, mağaza, havaalanı, okul, kütüphane, rezidans gibi pek çok farklı alanda kullanıma uygun çözümlerimizi mevcut ve potansiyel müşterilere tanıtmayı ve yeni iş bağlantıları kurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Profesyonel ekran pazarında henüz 2 yıldır faaliyet gösterdikleri halde, tüketici elektroniği alanındaki bilgi ve deneyim birikimi sayesinde hızlı yol kat ettiklerini belirten Erdoğan, "2012’de Güney Amerika ve Asya pazarlarına yoğunlaşmak üzere ürün geliştirme çalıştırmalarımızı hızlandırdık" dedi.

LCD YERİNİ HIZLA LED’E BIRAKACAK

2012 boyunca LED ekranların başta Avrupa olmak üzere tüm pazarlarda hakimiyet kurmasını beklediklerini ifade eden Erdoğan, "Teknolojide daha ince tasarımlara olan ilgi ve talep gün geçtikçe artıyor. Vestel olarak bizim de bu modellerdeki ürün gamımız ve buna paralel olarak satışımız artmaya devam edecek. 2012 yılının sonunda daha önceki panel teknolojisi LCD ekranların birçok pazarda artık yer almadığını göreceğiz" diye konuştu.