Ali Yıldırım, 2011 yılında yaklaşık 34 milyon dolar ihraç yapılan ve 8 bin kişinin istihdam edildiği UOSB’deki birinci ve ikinci bölgelerde yeni oluşturulan parsellere yatırımcı beklediklerini dile getirdi. Yıldırım, "Altyapısını tamamlamış, arıtma tesisine sahip çevre dostu UOSB’de 363 sanayi parselinin 355’i tahsis edilmiş ve toplam 152 bin metrekarelik 8 parsel tahsise hazır beklemektedir. Yeni yatırımcılarımızı Uşak OSB’ye yatırıma bekliyoruz" dedi.

BATTANİYE ÜRETİMİNDE SÖZ SAHİBİ UŞAK

Yıldırım, UOSB’de aylık 1.5 milyon battaniye üretiminin yapıldığını kaydetti. Yıldırım, "UOSB’de yıllık 16 ile 18 milyon arasında battaniye üretimi gerçekleşiyor. Battaniyede ülke üretiminin yüzde 92’lik kısmana sahibiz. Bu üretimin de yüzde 90’lık kısmı ihraç edilirken, yüzde 10’luk bölümü iç pazarda satılmaktadır. Uşak’ın bu anlamda Türkiye ekonomisine katkısı yıllık 200 milyon dolardır. Yine ağırlıklı olarak tekstil teleflerinin geri dönüşümüyle rejenere iplik ve yüzde 100 pamuk ipliği üretimi yapan bölgemiz, bu alanda Türkiye üretiminin yüzde 75’ini karşılıyor. Seramik sektöründe, ülke genelinde yıllık 320 milyon metrekare üretilen seramiğin özellikle yer karosu ve duvar seramiği sınıfında yüzde 15'lik kısmı ilimizde üretilmektedir" diye konuştu.

TEŞVİK VERİLMELİ

Ali Yıldırım, geri dönüşüm sektöründe Uşak’ın Türkiye’de pilot bölge olduğunu ve hükümet tarafından bu sektörün teşvikle desteklenmesi gerektiğini savundu. Yıldırım, "Uşak’ta günde 120 ton pet şişe, 1000 ton tekstil telefi ve kullanılmış araç lastikleri işlenerek ekonomiye geri kazandırılıyor. Tekstil atıklarından elde edilen hammaddeler diğer bölgelerdeki sanayi tesislerine ve yurt dışına ihraç ediliyor. Geri dönüşüm tesislerinde işlenen pet şişe ile tekstil telefinden günlük 500 ton iplik elde ediliyor. Böylelikle Uşak’ın geri dönüşüm sektöründe ülke ekonomisine katkısı yıllık 1 milyar dolardır. Teşvikle ilgili olarak Bakanlıklar düzeyinde her türlü girişimde bulunduk. Hükümetin geri dönüşüm sektörünü desteklemesi gerekiyor" dedi.



YK(İÖ/BT)