Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Antalya Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıda, Turkcell Superonline'ın 2012 yılı planlarını ve Antalya'da yapılan yatırımları anlattı. Erkan, 2008 yılından itibaren Türkiye'de 1 milyar 300 milyon lira yatırım yaparak 1 milyondan fazla haneye de fiber ağ hizmeti ulaştırdıklarını söyledi. Türkiye'deki yatırımlarla 10 ili 'fiber şehirler' haline dönüştürdüklerini vurgulayan Erkan, "2012 yılında Türkiye'de 1 milyon 300 bin eve fiber ağ hizmetini ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

ANTALYA'DA 400 KİLOMETRE FİBER AĞ

Erkan, Türkiye'de internet kullanım oranının yüksek olduğu iller arasında yüzde 42.7 ile Antalya'nın 5'inci sırada yer aldığını belirtti. Antalya'da 400 kilometre fiber ağ döşediklerini ve yıl sonuna kadar 100 kilometre daha döşemeyi hedeflediklerini kaydeden Erkan, "3 yıldan beri Merkez, Liman, Meltem, Yavuz Selim, Toros, Uncalı, Zafer bölgeleri olmak üzere çok sayıda cadde, sokak ve bulvarda hizmet veriyoruz. Antalya’da 2012 yılı içinde Çağlayan, Şirinyalı, Meydankavağı, Demircikara, Zerdalilik, Yeşilbahçe ve Güzeloba mahallelerinde de kullanıcılara ışık hızında interneti sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

HEDEF YIL SONUNA KADAR 100 BİN EVE FİBER AĞ HİZMETİ

Antalya’da yaklaşık 15 bin fiber internet aboneleri olduğunu kaydeden Erkan, Özgürlük Bulvarı, Lara ve Şirinyalı mahalleleri ile Meydan Kavağı bölgesinde devam eden altyapı çalışmalarıyla 45 bin eve daha fiber ağ hizmeti sunmayı planladıklarını kaydetti. Antalya'da Turkcell Superonline fiber internet kullanıcılarının yüzde 75'inin limitsiz paketi tercih ettiğini dile getiren Erkan, yıl sonunda Turkcell Superonline olarak Antalya'da 100 bin haneye hizmet verebilecek duruma gelmeyi hedeflediklerini vurguladı.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK FACEBOOK TIKLANIYOR

Türkiye'de internet kullanımının yüzde 60 arttığını aktaran Erkan, bir kişinin ayda 32.7 saat internette vakit geçirdiğini belirtti. Bu ortalama ile Avrupa'da internet kullanımında Türkiye'nin 3'üncü sırada yer aldığını aktaran Erkan, Türkiye'de en çok tıklananlar listesinde ilk sırada Facebook, daha sonra Youtube ile Google'ın geldiğini kaydetti. Erkan, Türkiye'deki abonelerinin günde iki saat internette video izlediklerini de söyledi.

'ORTADOĞU'DAN AVRUPA'YA FİBER AĞ DÖŞEDİK'

Murat Erkan, Türkiye'nin internetin en yoğun kullanıldığı Ortadoğu ülkeleri ile içeriği bakımdan en yoğun internet ortamının oluştuğu Avrupa ülkeleri arasında köprü görevi yaptığını belirtti. Erkan, "Oluşturduğumuz fiber ağ altyapısıyla Dubai'den Avrupa ülkelerine interneti taşıyoruz. 30 bin kilometre fiber ağ döşedik. Turkcell Superonline fiber ağ sistemi ile internet hızını Türkiye'de yükselttik. Elde ettiğimiz başarılar ile internet hızında birçok ülkeden daha iyi durumdayız" dedi.

'EVİMDE FİBER AĞ KULLANAMIYORUM'

Türkiye'deki yatırımlara ve fiber ağ altyapısına devam edeceklerini kaydeden Erkan, altyapı hizmetinde zaman zaman yerel yönetimlerle sorun yaşadıklarına değindi. Erkan, Turkcell Superonline Genel Müdürü olarak Ortadoğu ülkelerinden Avrupa ülkelerine 30 bin kilometre fiber ağ döşemelerine rağmen İstanbul'un Kadıköy İlçesi Kızıltoprak Mahallesi'ndeki evinde kendisinin fiber ağ hizmetinden faydalanamadığını söyledi.