Kuveyt Türk Bankası tarafından Antalya'daki bir otelde 'Etik Bankacılık ve Sağlam Finansal Kararlar' konulu toplantı yapıldı. Toplantıya Kuveyt Türk Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Antalyalı işadamları ve banka çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan Ufuk Uyan, faizsiz bankacılık uygulamaları, bankanın yurt içi ve yurt dışındaki hizmetlerini anlattı.

Uyan, 1989 yılından itibaren faaliyette olan bankanın Türkiye'de 183 şubesi bulunduğunu ve 2012 yılı sonuna kadar şube sayısını 220'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Antalya'da 4 şube ile hizmet verdiklerini kaydeden Uyan, "Göç alma konusunda Türkiye'de ikinci sırada yer alan Antalya'da Kuveyt Türk müşterileri 30.9 milyon liraya tekabül eden 322 kilogram altın miktarına sahip bulunuyor" dedi.

Kuveyt Türk Bankası olarak Dubai, Almanya ve Bahreyn'deki şubelerde hizmet verdiklerini ayrıca Erbil ve Katar'da da şube açmayı hedeflediklerini dile getiren Genel Müdür Ufuk Uyan, Türkiye'de aktif büyüklükteki ilk 10, hizmet kalitesinde de ilk 5 banka arasına girmeyi amaçladıklarını söyledi. Faizsiz bankacılık uygulamalarını anlatan Uyan, "Faizsiz bankacılıkta risksiz gelir yoktur. Risk ve gelir kardeştir. Faizsiz bankacılıkta mal ve hizmetin gerçek olması gerekir. Bankacılıkta iç denetimin, ahlaki denetimin, kişinin kendi denetiminin, en az dış denetim kadar önemi var" diye konuştu.

Toplantıda Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz da sunum yaptı. Bir firmanın ayakta kalabilmesi için en önemli kaynağın nakit olduğunu belirten Yılmaz, şirketlerde güçlü nakit akışı için de işletme sermayesinin yeterli, ödeme ile alacak vadelerinin uyumlu olması gerektiğini vurguladı.