Dünyanın en önemli yat yapım merkezlerinden biri haline gelen Antalya Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Vicem Yatçılık firması, ünlü bir İngiliz işadamının siparişi olan 'L Capris V' adlı 46.08 metre boyundaki kompozit yatı tamamladı. Test sürüşleri için Antalya’da suya indirilen 'L Capris V', 3600 beygir gücünde iki motor, 110 kilovatsaatlik iki jeneratör, 48 bin litre kapasiteli yakıt tankı, 7 bin 500 litre temiz su tankı gibi teknik aksama sahip. Tekne, 25 knot hız ve okyanus aşabilecek ölçüde 4 bin mil yol alabilecek kapasitede.

Hollandalı tekne tasarımcısı Frank Mulder’in dizayn ettiği ultra lüks tekne, 18 yatak kapasitesine sahip. Bir kaptan ve 8 personel için 4 personel odası, bir sahip odası, 5 misafir odası, 2 bar, fitness, 2 jakuzinin yer aldığı teknede, ayrıca iki jet-ski ve yardımcı bot da bulunuyor.

'L Capris V’nin ünlü bir İngiliz işadamının siparişi üzerine yapıldığını belirten Vicem Yatçılık Antalya Şube Müdürü Hasan Hafızoğlu, her türlü lükse sahip teknenin, çok özel teknoloji ve özelliklere sahip 1 milyon dolarlık müzik sistemine sahip olduğunu açıkladı. Tekne tutarının toplamda 27 milyon dolar olduğunu belirten Hafızoğlu, motor ve jeneratör sesinin ise çok özel ses izolasyonu nedeniyle dışarıya hiç yansımadığını kaydetti. Kumanda panelinin de yine son teknoloji ürünlerden oluştuğunu anlatan Hafızoğlu, 90 mil alanı algılayabilecek navigasyon olduğunu dile getirdi.