Sektöründe dünyanın üçüncü Türkiye'nin lider şirketi olan Aktaş Holding, AR-GE departmanındaki mühendisleri tarafından “TwicePower" teknolojisi ile ürettiği daha dayanıklı ve hafif olmasının yanı sıra, renkli ve çevre dostu körüğü olan Aktaş Newtone’un dünya lansmanı, İstanbul’da düzenlenen uluslararası ölçekli bayi ve basın toplantısında gerçekleştirildi.

"DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KÖRÜK ÜRETECİSİ"

Aktaş Newtone körüğün tanıtımı, Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt ve Aktaş Holding Pazarlama Yöneticisi Özlem Öztürk Bilal yaptı. Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, yaptığı konuşmada, 1938 yılında temelleri atılan Aktaş Holding’in bugün 6 kıtada 80’den fazla ülkede ürünleri satılan, 6 ülkedeki üretim ve dağıtım tesisleri ile dünyanın en büyük üçüncü körük üreticisi konumuna geldiğini söyledi.

Bir dünya şirketi ve bir dünya markası olma yolunda hep güvenle ilerlediklerini belirten Aktaş, "Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına, yani 2023 yılına kadar dünyanın en büyük bağımsız körük üreticisi haline gelerek ülkemizi tüm dünyada daha büyük bir gururla temsil etmek" dedi.

BULGARİSTAN VE ÇİN'DE FABRİKA

Aktaş Holding olarak bugün Türkiye’de Bursa ile Adıyaman’da, Bulgaristan’da ve Çin’de fabrikaları; Kuzey Amerika, Almanya ve Brezilya’da ise montaj, lojistik ve pazarlama tesisleri bulunduğunu açıklayan Şahap Aktaş, körük sektöründe dünyada yüzde 17 pazar payına sahip olduklarını anlattı. Aktaş, yüzde 100 Türk sermayesiyle yurt dışında en geniş dağıtım ağına ve ürün gamına sahip şirketi olmanın büyük gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Aktaş Holding olarak 2011 yılını 13 şirket ve 43 bin metrekare üretim alanında, yılda 2,5 milyon adet üretim kapasitesi ile 116 milyon Euro ciro, 65 milyon Euro’luk aktif büyüklük ve 600 istihdamla kapattıklarını açıklayan Şahap Aktaş, 2014 yılına kadar kurumsallaşma süreçlerini halka arzla tamamlamayı öngördüklerini bildirdi.

“BAYRAĞIMIZDAN ESİNLENEREK KIRMIZI RENGİ VERDİK"

Holdinglerinin, sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyümesini devam ettireceğini belirten Şahap Aktaş, “Dünyada bir ilki temsil eden, tamamen Türk mühendisliğinin eseri ve dünyanın ilk renkli körüğü olan, patenti AR-GE departmanımıza ait 'TwicePower' teknolojisiyle üretilen 'Aktaş Newtone’da kullanılacak ilk rengi belirlerken, ulusal gururumuzun ve dünya liderliği hedefimizin sembolik bir ifadesi olarak bayrağımızın rengi olan kırmızıyı kullanmaya karar verdik" dedi.

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt da Aktaş Holding’in yeni yatırım hedefleri ve büyüme stratejisini açıkladı. Kurt, “2012 yılı için hedefimiz bir önceki yıla göre yüzde 15’lik bir büyüme hacmini yakalayarak, ciromuzu 130 milyon Euro’nun üzerine taşımak. Yeni yatırımlarımızla çalışan sayımızı da 690’a yükselteceğiz. Türkiye’de açık ara pazar lideri durumundayız. Hedefimiz ise, kendi sektörümüzde 10 yıl içerisinde dünyanın lider üreticisi olmak" şeklinde konuştu.

DÜNYANIN İLK RENKLİ KÖRÜĞÜ NEWTONE

Aktaş Holding AR-GE Departmanı tarafından geliştirilerek dünya lansmanı yapılan Aktaş Newtone körüğü, Aktaş Holding Pazarlama Yöneticisi Özlem Öztürk Bilal tanıttı. Aktaş Newtone’un dünya liderliği hedefi doğrultusunda geliştirilen stratejik bir ürün olduğunu vurgulayan Bilal, tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen, patenti Aktaş Holding’e ait ve sektörde bir teknolojik devrim olma özelliği taşıyan TwicePower teknolojisi ile tasarlanan Aktaş Newtone körüğün dünyanın ilk renkli körüğü olma özelliğini taşıdığını açıkladı.

Bilal, renkli körüğü şöyle anlattı:

"Dünyadaki mevcut körüklerden daha dayanıklı ve daha hafif olan Aktaş Newtone, yüzde 60 daha uzun ömürlü. Optimum malzeme kullanıldığı için daha hafif ve esnek olan körüğü taşıması ve montajı da kolay. Optimum malzeme kullanılmış olması aynı zamanda ürüne daha çevre dostu bir ürün olma özelliği kazandırıyor. Aktaş Newtone ayrıca, sektörde yine bir ilk olarak 3 yıl garantiyle pazara sunuluyor."

“‘DEVRİM'DEN BERİ HAYALDİ"

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahap Aktaş, yerli otomobille ilgili bir soru üzerine “ Devrim otosundan beri hayaldi. Türk İnsanın beklentisiydi bu Türkiye yerli otomobil yapabilme tecrübe bilgi birikimi ve alt yapıya sahip. Ama burada dünya markası mı olunacak önemli olan bu konuyu belirlemek. İki, üç yıl içinde Türkiye’de yerli otomobil markaları çıkacak. Bu çeşitli segmentlerde olabilir. Elektrikli de olabilir. Ancak bizim milyonlarca araç yapmamız gerekmiyor. Butik tarzı üretim yapılabilir. Ben böyle düşünüyorum" diye cevap verdi.



ST(FK/AK)