Termal kaynakların kullanımı, turizm ve Uludağ’ın Davos olması için projeler yürüten Bursa Valisi Şahabettin Harput, tekstil ve otomotiv ana ve yan sanayiinin başkenti olan kentte, savunma sanayii üretimi için ilk adımı attı. Vali Harput, konuyla ilgili yaptığı çalışmaları yazılı açıklama ile Bursa kamuoyuna duyurdu.

Türkiye’nin otomotiv üretiminin yüzde 73’ünü üreten Bursa’nın makine yan sanayi ve diğer pek çok sektörde ciddi bir potansiyeli bulunduğunu vurgulayan Harput, bu güne kadar bu büyük potansiyelin savunma sanayi alanında değerlendirilemediğini söyledi.

Harput, savunma sanayiinin Türkiye'nin geleceğinin olmazsa olmazları arasında yer aldığının altını çizdi. Harput, "Bursa bu kadar büyük sanayi birikimine, teknoloji birikimine, bilgi birikimine sahip olmasına rağmen savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu pek çok hizmetin üretiminde biz çok cılız kaldı. Yetersiz kaldık" dedi.

Bursa’nın savunma sanayii alanındaki ihtiyaç duyulan pek çok hizmetlerinin üretimine mutlaka girmesi gerektiğini ifade eden Harput, bu amaçla Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ile görüştüğünü söyledi. Görüşmelerde Türkiye’nin savunma sanayide ihtiyaç duyduğu pek çok şeyin Bursa’da üretilebileceğini aktardığını kaydeden Harput, büyük hedeflere gidilen yolda Bursa’nın katkısının hem onur hem de görev olduğunu vurguladı.

Harput, neler yapılabileceğini görüşmek amacıyla Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile birlikte 1- 13 Nisan tarihleri arasında Bursa’da bir görüşme yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi. Bursa’daki toplantıda Ankara’dan gelecek Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve derneği yetkilileriyle Bursa’daki sanayicilerin bir araya geleceğini, bazı tesislerin gezileceğini söyledi. Toplantıda işbirliği konusunda yapılacak olanların masaya yatırılacağını ve geleceğe dönük konuların ele alınacağını kaydeden Vali Harput, Kültürpark Altınceylan tesislerinde yapılacak toplantıya konuyu ile ilgili tüm sanayicilerin davet edileceğini sözlerine ekledi.



NG(FK/(BT)