Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun açıklandığı ISO 500 listesinde Boydak Holding altı şirketi bulundu. Mobilyadan tekstile, demir-çelikten lojistiğe, enerjiden bilişime, kimyadan pazarlamaya kadar birçok alandaki faaliyetlerini sektör lideri olarak sürdüren Boydak Holding bu yıl ISO 500 listesinde İstikbal, Boytaş, HES Kablo, Merkez Çelik, Boyteks ve Boyçelik markaları ile yer aldı. Boydak Holding çatısı altında faaliyet gösteren 3 şirket ise bu yıl bir önceki yıla göre listedeki yerini yükseltti. 2010 yılı ISO 500 listesinde 82’nci sırada yer alan Boytaş Mobilya, bu yıl 79’uncu sıraya yükselirken, İstikbal Mobilya 244, Merkez Çelik ise 153’üncü sırada yer aldı. Alanındaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken HES Kablo ise bu yıl listedeki yerini 10 basamak birden yükseltti. 2010 yılında 69’uncu sırada yer alan HES Kablo 2011 yılına ait ISO 500 listesinde 59’uncu sıraya tırmandı. Boyteks ise 25 sıra birden atlayarak 275’ten 250’nci sıraya yükseldi. Geçen yıl 288’inci sırada yer alan Boyçelik de bu yıl 274’üncü sıraya çıktı. 

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Türkiye’nin lokomotifi olan şirketler arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Boydak, şöyle devam etti:

"Boydak Holding’e bağlı şirketler olarak ISO 500 listesinde 6 ayrı şirketimizle yer alıyoruz. Ancak bizi asıl sevindiren her yıl şirketlerimizin performansının bir önceki yıla göre daha da yükseliş göstermesi ve faaliyet gösterdiği alanlardaki başarılarını daha da arttırmaları. Bu hem Türk ekonomisine hem de istihdama da katkımızın artarak devam ettiğinin somut bir göstergesidir. Bu başarıda emeği geçen tüm Boydak Holding çalışanlarını yürekten kutluyorum."

 

DÖ(OE/İD)