Adana Hilton Oteli'nde düzenlenen 'Yıllık değerlendirme toplantısı'nda konuşan Steven Young, 2011 yılındaki yüzde 20'lik ihracaat artışının da etkisiyle cirolarını 2 milyar Euro'ya yükselttiklerini ve geçen yıla oranla yüzde 17 oranında büyüme kazandıklarını söyledi. Young, 'Yaşam için teknoloji' sloganı doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, "İhracatımızın payı toplam ciro içinde yüzde 60'lık bir oran teşkil ediyor. Bosch Türkiye'nin cirosu, önceki yıla göre yüzde 17 artışla 2 milyar Euro'ya ulaştı. Şirketin ihracatı da 1,2 milyar Euroya yükseldi. Türkiye pazarında ise satışlarımız yüzde 15,5 oranında artışla 915 milyon Euro oldu" dedi. Türkiye'de 2011 yılı boyunca çalışan sayısını 10 bin 250'ye çıkardıklarını ifade eden Young, şöyle devam etti:

"Türkiye Avrupa ülkeleri içinde, en geniş iş gücüne sahip ülke konumunu sürdürüyor. Bosch Türkiye, 2011 yılında ağırlıklı olarak otomotiv teknolojisi ve ev aletleri sektöründe olmak üzere, üretim tesislerinin geliştirilmesi için 200 milyon Euro'nun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Yaptığımız her işte sürekli kalıcı başarıyı yakalamak ve pazarda lider bir konum elde etmek ilk hedefimiz, ancak bunu da yine insanı ön planda tutarak başarmak istiyoruz. Bunun için sloganımızı 'Yaşam İçin Teknoloji' olarak belirledik."

2010 yılından itibaren bazı güçlü markalar için hibrid teknolojisini tedarik ettiklerini de belirten Young, "2013'te 13 otomobil üreticisi için 21 farklı projede elektrik motoru, güç elektronikleri ve akü teknolojisi gibi temel parçaların seri üretimine geçmeyi planlıyoruz. Bosch'un tüm bu parçaları bir otomobilde kullanabilmesi en önemli gücüdür. Bunun için her yıl globalde 400 milyon Euro ayırıyoruz. Sürüşü daha emniyetli ve konforlu duruma getirmek için 100 yıldır çalışıyoruz. Araç içindeki ve dışındaki insanların güvenliğine yönelik 'sıfır kaza' hedefimize hızla yaklaştık" diye konuştu.