Besici 54 yaşındaki Ömer Biçer, köylerde çobanlık yapacak kişilerin neredeyse kalmadığını söyledi. Biçer, "Köyler her geçen gün daha fazla göç veriyor. İnsan sayısıyla birlikte bakıcı olmadığı için hayvan sayısı da azalıyor. Biz besiciler artık çoban bulamaz hale geldik. Aylık bin 250 lira para verdiğim halde çoban bulamıyoruz. Çoban bulamadığımız için kendi hayvanlarımızı kendimiz otlatıyoruz" dedi.

Biçer, göç nedeniyle köylerde artık çoban bulanamaz hale gelindiğini belirtti. Ömer Biçer, "Hayvanlarımızı otlatacak çobanlara aylık bin 250 liranın yanı sıra, yemeğini, sigarasını ve kalacak yerini dahi veriyoruz. Buna rağmen çoban bulamıyoruz. Bir çobanın yıllık kazancı 15 bin lirayı buluyor. Eskiden çoban sayısı oldukça fazlaydı. Ancak şimdi herkes Ankara ve İstanbul gibi illere gidip çalışıyorlar. Bundan dolayı köyümüzde hayvanları otlatacak çoban bulamıyoruz" diye yakındı.

Ankara'ya ve İstanbul'a çalışmak için gittiğini, ancak iş bulamadığı için tekrar köyüne dönüp çobanlık yaptığını belirten 32 yaşındaki Ferdi Çelik ise aylık kazancının bin 250 lira olduğunu belirtti. Çelik, Yozgat'ta iş sahasının az olması nedenyle göç olayının fazla olduğunu belirtirken, "Köyümüzde birçok genç diğer illere çalışmaya giderken, birçok genç ise boş geziyor. Yozgat'ta fabrikalarla birlikte iş sahası fazla olsa hiç kimse buradan kalkıp diğer illere gurbete gitmez" diye konuştu.