Seçim bölgesi Batman'daki Organize Sanayi Bölgesi'nde Batman Valisi Yılmaz Arslan ile birlikte incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni teşvik yasasındaki düzenlemelerle birlikte rekabet şartlarını çok iyi şartlara getirdiklerini söyledi. Batman'ın sanayisi gelişen bir kent olduğunu da belirten Bakan Şimşek, "Emek yoğunluklu sektörlerde bazı teşvikler kısa sürede bitebiliyordu. Şimdi biz yatırımla ilişkisini kaldırdık. Yatırım ne kadar olursa olsun 10- 12 yıl Organize'de bağlı olup olmasına bağlı olarak emek yoğunluklu sektörlerde büyük işveren sigorta prim desteğini getirdik" dedi.

Yeni teşviklerle birlikte emek yoğunluklu tesislerin, Doğu ve Güneydoğu'daki aralarında Batman'ın da bulunduğu 15 ili kapsayan 6. bölgeye geleceğine işaret eden Bakan Şimşek, "Burada Çin'le rekabet edecek düzeyde bir maliyet yapısıyla bölge kalkınacak. Firmalar daha rekabetçi olacak. Bu teşvikleri önemsiyoruz. Bu teşviklerle birlikte 6'ncı bölgeye çok daha büyük destekler sunacağız" diye konuştu.

İncelemelerin ardından bazı tesislerde ağırlanan Bakan Şimşek, kendisine ikram edilen kuzu dolmanın cep telefonu kamerasıyla görüntüsünü çekti, ardından Vali Arslan ile birlikte bulgur ve kuzu dolma sofrasında günün yorgunluğunu attı.

Bakan Şimşek, gezisinin son bölümünde Batman Petrolspor-Kilimli maçının ikinci yarısını izleyerek kentten ayrıldı.