Her yıl çok sayıda Arap turisti ağırlayan Bursa, Ortadoğu'nun en büyük turizm fuarlarından olan Arabian Travel Market (ATM) Dubai Fuarı'nda ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı. 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulan fuarda Türkiye, 600 metrekarelik stant alanıyla yer alırken, Bursa doğal güzellikleri ile Arap ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Bursa Valiliği Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği öncülüğünde hazırlanan Bursa standında, Uludağ ve termal kaynaklar başta olmak üzere, kentin tarihi ve kültürel mekanları tanıtıldı. Fuara, Bursa'dan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ile sektör temsilcileri de katıldı. Ercoşkun, fuarda ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Arap turistler Bursa'yı zaten yakından tanıyor. Özellikle kısa süre önce gerçekleştirdiğimiz 1'inci Türk- Arap Turizm Buluşması, Bursa'nın Arap turizm potansiyelini artırması yönünden çok önemli adım olmuştur. Fuarda da aynı ilgiyi görmek bizleri çok mutlu etti. Bu fuarla Arap turist sayısını daha da artırmayı ve turizm talebini çok daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz." 

Türkiye'nin 600 metrekarelik stant alanı ile Dubai Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından temsil edildiği fuara, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) de katıldı.

ATM Dubai Fuarı'na 71 ülkeden 358 kuruluş katılırken, 30 Nisan'da başlayan fuar, 3 Mayıs'ta sona erdi.



ST(FK/İD)