Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2012 yılı geçici işçi alım kuraları çekildi. Müdürlük yerleşkesinde bulunan Orman Spor Kulübü Tesisleri'nde noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl ve işletme müdürleri de hazır bulundu. Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Kaş, Korkuteli, Kumluca, Manavgat- Taşağıl, Serik ilçeleri ile Antalya merkezde dozer operatörü, greyder operatörü, TIR şoförü, kepçe operatörü, ekskavatör operatörü, arazöz operatörü, iş makinesi tamircisi, kaynakçı, tornacı, kaportacı, aşçı ve diğer orman işçileri sınıflarında görev yapacak 150 kişilik kadro için 2 bin 257 kişi başvurdu.

EN FAZLA BAŞVURU ARAZÖZ OPERATÖRLÜĞÜNE

Çalışma ve İş Kurumu aracılığıyla başvurularını yapan adaylar arasında aşçı ve diğer orman işçileri sınıfında görev yapmak üzere 20 kadın da yer aldı. Adaylar çalışmak istedikleri ilçede ikamet etme zorunluluğuna tabi tutuldu. 

Toplam 180 gün süreyle görev yapacak mevsimlik işçilerin en yoğun başvuru yaptığı alan ise azazöz operatörlüğü oldu. 84 işçinin alınacağı sınıfa 1436 aday başvuruda bulundu. Alanya'da görev yapacak 2 kişilik dozer operatörü sınıfına ise hiç başvuru yapılmadı. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde mevsimlik işçi adayları, Antalya'nın yakıcı güneşinden etkilenmemeleri için kurulan çadırların altında oturarak heyecanla isimlerinin okunmasını bekledi.

ASİL VE YEDEK İSİMLER MÜLAKATA GİRECEK

Kura çekimi sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, 150 kişilik alım için 3 asil 3 yedek isim belirlemek üzere kura çekildiğini söyledi. Asil ve yedek isimlerin belirlenmesinin ardından adayların mülakata tabi tutulacağını aktaran Ali Gökçöl, "Bu personel yangın söndürmek amaçlı Dozer operatörü, greyder operatörü, TIR şoförü gibi alanlarda görev yapacak. Bu adayların tamamı İş-Kur'a başvuru yaptı. Ücretleri şu an asgari ücretten başlayacak adayların yaptıkları görevlere göre aldıkları ücretler de değişebilecek. Asil ve yedek adaylardan mülakatı geçenler ve sundukları belgelerde eksiği olmayanlar göreve başlatılacak" diye konuştu.

DEVLET GÜVENCESİ İÇİN BAŞVURDULAR

Başvuru yapan adaylardan Durali Baskın, ormanda çalışmayı sevdiği için başvuruda bulunduğunu söylerken, Ali Mert adlı aday ise "Arazöz şoförlüğüne başvurdum. Şansımızı deneyeceğiz. Eğer çıkarsa canla başla çalışacağız. Olmazsa canımız sağolsun. Sıcaklar benim için önemli değil, ormanın her alanında çalışmaya hazırım" dedi. Erkan Ay adlı bir başka aday da şu an turizm sektöründe çalıştığını belirterek, "Greyder operatörlüğüne başvurdum. Devlet güvencesinde çalışmak farklı olduğu için başvurdum. Kısmet olmazsa turizm sektöründe çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.



ÖÖ(HA/SS)