'Zümrüt Gelinlik’in sahibi Aytekin Kaplan, 20 yıl önce açtıkları bir mağazadan bugün 95 bayisi olan bir firma haline geldiklerini söyledi. Nazilli’deki mağazada 35 kişinin çalıştığını, 80 kişinin de evlerinden üretime destek verdiklerini kaydeden Kaplan, günde yaklaşık 40 gelinliğin bitirildiğini belirtti. Aylık üretimlerinin 1000 gelinlik olduğunu ve bunu 3 bine çıkarmaya hazırlandıklarını kaydeden Kaplan, “Gelinlik kumaşlarını İstanbul ve Bursa’dan alıyoruz. Gelinliğin vazgeçilmesi dantellerin bir kısmını atölyede üretiyoruz. Bir kısmını da yine Bursa’dan getirtiyoruz. Tamamen el emeği göz nuru gelinliklerimiz genç kızlarımız tarafından çok beğeniliyor” dedi.

KÜÇÜK BİR ATÖLYEDEN

En büyük yardımcısının oğlu Ahmet Kaplan olduğunu dile getiren Aytekin Kaplan, “20 yıl önce sadece gelinlik satan bir mağaza açarak işe başladım. Gelen talepler üzerine ’neden olmasın’ diyerek küçük bir atölye açtım. Zamanla gelen talepleri karşılayamaz hale geldik. Firmamız gün geçtikçe büyüdü. Türkiye’nin 7 bölgesinde 95 bayiye ulaştık” diye konuştu.

"İHRACAT YAPAR HALE GELDİK"

Oğlu Ahmet Kaplan’ın atölyede işlerin başında durduğunu, kendisinin de yurt dışı çalışmalarına başladığını anlatan Kaplan, "Yıllar içinde ABD, Kenya, Uganda, Güney Afrika, Tunus, Libya, Fas, Mısır, Filistin, Kazakistan, Hırvatistan, Makedonya ve Kosova’ya ihracat yapar hale geldik. Son olarak bunlara İngiltere de eklendi. Bu ülkede düzenlenen Uluslararası Gelinlik Fuarı’na katıldık ve birbirinden güzel gelinlikleri İngiliz kızlarının beğenisine sunduk. Bu çabalarımızın da sonucunu aldık. Türk gelinliklerini yurtdışına satmanın haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaplan, ihraç ettikleri gelinliklerinin fiyatının 200- 600 dolar, Türkiye’de ise,  350- 950 TL arasında değiştiğini söyledi.



MG(İÖ/İD)