Yunanistan'daki koalisyon hükümetinin kreditörlere sunduğu ve ağır yaptırımlar içeren borç yapılandırma önerisi, parlamentoda kabul edildi.

Koalisyon ortakları SYRIZA ile ANEL'in yanı sıra, Potami, Yeni Demokrasi ve PASOK da yeni memorandumdan yana oy kullandı. "Evet" oyunun sayısı 250 oldu.

Memoranduma "hayır" oyları ise 32'de kaldı. Parti olarak yeni teklife karşı çıkanlar Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve faşist Altın Şafak.

SYRIZA'da, günlerdir iddia edilen "parti içi çatlak" ise oylamaya pek yansımadı. Partinin 4 üyesi çekimser oy kullanırken, yalnızca 2 milletvekili "hayır" oyu verdi. 6 SYRIZA'lı ise oylamaya katılmadı.

Çipras'a karşı bayrak açacağı iddia edilen parti içindeki Sol Platform'un lideri Panagiotis Lafazanis çekimser oy kullandı. Lafazanis, çekimser oyuna gerekçe olarak, "Hükümeti destekliyorum ama teklifi desteklemiyorum" dedi.

Sol Platform üyesi birçok partili, ağır şartlar içeren yeni memoranduma "evet" dedi. 

Daha tuhaf bir açıklama ise "evet" oyu veren 15 SYRIZA'lı vekilden geldi. Oylamadan hemen sonra bir açıklama yapan vekiller, hükümetin iktidarda kalması için evet oyu verdiklerini, ancak teklife karşı "işçi sınıfı içerisinde" mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Böylece Yunan parlamentosu, son sunulan teklifin zemininde, Aleksis Çipras ve Öklid Çakalotos'a kreditörlerle müzakere yetkisi verdi.