KCK üyesi Diyar Xerib, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) suikast için görevlendirdiği “yetkililerini” Süleymaniye’de yakalandığını doğruladı. Xerib, gerekli görürlerse isim ve fotoğrafları medyayla paylaşmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Cemil Bayık’ı kaçırma veya öldürme girişimi

Süleymaniye’de Cemil Bayık’ı kaçırma veya öldürme girişiminde bulunacakları iddia edilen bazı MİT üyelerinin PKK tarafından yakalandığı haberi 23 Ağustos tarihinde bölgesel medyada yayımlanmıştı. KCK yaptığı açıklama ile iddiaları doğruladı.

Ankara'nın Pentagon’dan talebi: PKK üst düzey kadrosuna yönelik suikastler için işbirliği

ABD Savunma Bakanı James Mattis 23 Ağustos’ta Ankara’yı ziyaret etmişti. Mattis, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Tayyip Erdoğan ile biraraya gelmişti. Görüşmelerin içeriği hakkında her iki taraftan da dişe dokunur açıklama yapılmadı.

Ziyaret sonrası gazeteci Amberin Zaman, Mattis’in temaslarına ilişkin yazısında konuk bakandan PKK üst düzey kadrosuna yönelik suikastler için de işbirliği talebinde bulunulduğunu yazmıştı.

ANKARA YNK TEMSİLCİSİNİ SINIRDIŞI ETMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere geçen hafta Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Ankara temsilcisi Behroz Gelalî, sınırdışı edilmişti.

Süleymaniye Uluslararası Havaalanın'da konuşan Behroz Gelalî yaptığı açıklamada, Türkiye hükümet yetkililerinin 'YNK’nin kontrolündeki bazı bölgelerde yaşanan olaylardan duyulan rahatsızlık' nedeniyle 3 gün içerisinde YNK Ankara Bürosu’nu kapatmaları için kendilerini mühlet verildiğini açıklamıştı. Öte yandan Amerika’nın Sesi’ne konuşan YNK Sözcüsü, YNK Ankara Temsilcisi’nin sınır dışı edilmesine ilişkin konuşarak, ”PKK’ye yönelik operasyon hazırlığında olan bazı MİT elemanlarının operasyonunun başarısız olduğunu ve bu elemanların PKK tarafından alıkonulduğunu, Türkiye’nin bu olaydan dolayı kendilerini suçladığını” söylemişti.

KCK: YNK BİR SINAVDAN GEÇİYOR

KCK üyesi Diyar Xerîb ise, YNK’nin bir sınavdan geçtiğini kaydederek, YNK bu sınavdan geçerse, bağımsız çizgisini koruyabileceğini ve Federe Kürdistan Hükümeti için de iyi bir örnek olacağını söyledi. Güney Kürdistan halkının tamamına yakınının da YNK’ye teşekkür edeceğini belirten Xerîb, ”Bunun için Türk devletinin baskılarına boyun eğmemeli. YNK’nin kısa sürece bu sınavı başarıyla vermesini diliyoruz” dedi.