Viyana Taksi Sürücüleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kemallettin Arslan bu eğlenceli toplantıları her yıl düzenli olarak yaptıklarını hatırlatarak, “ Önce mesleğimiz ile ilgili gelişmeleri arkadaşlarımız ile paylaşıyoruz. Mesela bu yıl taksilere klima zorunluluğunun getirilmesiyle bir çok taksi plakalı araç trafikten men edilecek. Yine bir kanunla egzos normları değiştirildi. “dedi.

 

TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM GELİYOR

Yeni yıldan itibaren taksi ücretlerine zam gelecek. Konuyla ilgili Kemalettin ArslanAslında Avrupa’nın en ucuz taksi ücreti Viyana’dadır.” dedi.

Taksiciler toplantıda şikayetlerini de dile getirdiler. Şikayetlerin başında  Park ücretlerinin arttırılması, trafik yoğunluğu, müşteri indirip- bindirmelerde yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Taksi sürücüleri arasında dayanışmayı sağlamak için bir fon oluşturduklarını ifade eden Arslan “ Saldırıya uğrayan arkadaşlarımız, trafik kazası sonucu mağdur olan meslektaşlarımız için bir yardım fonu oluşturduk. Bu fondan hem rehabilitasyon hem de nakit para olarak yararlanabilecekler.”şeklinde konuştu.

Taksicilere hitaben bir konuşma yapan Federal Milletvekili Alev KorunTaksi sürücülerinin sıkıntılarını yakından takip ediyoruz. Bununla da yetinmeyip ortak çözümler arıyoruz.” dedi.

Yeşiller Milletvekili Alev Korun, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ve 400’e yakın taksi şoförünün katıldığı gecede bilgilendirme konuşmalarının ardından sahneye dansöz çıktı. Yemekli eğlence gecenin geç saatlerine kadar devam etti.