Yaklaşık 7 saat süren ve 2000 kişinin katıldığı yürüyüş ve mitingde, özellikle üç ay önce iltica hakları için eylem başlatan 100’ aşkın siyasi sığınmacıya oturum hakkının verilmesi istendi.

Değişik ülkelerden 100 dolayında siyasi sığınmacı, bulundukları Traiskirchen İltica Kampı’ndan Viyana Zigmund Freud parkına 3 gün süren uzun yürüyüş düzenleyerek kamp çadır kurmuşlardı.

“Bizimde bu ülkede yaşama hakkımız var,  Hiç bir insan illegal değildir, biz bu ülkede ölmeye değil yaşamaya geldik” sloganı adı altında 18 Kasım’da çadır kuran sığınmacılar, 23 Aralık günü ise açlık grevine başlamışlardı.
Polisin ‘illegaldir’ diyerek müdahale edip çadırlarını kaldırdığı mülteciler, 28 Aralık günü ise bir kiliseyi işgal ederek eylemlerini burada sürdürdü.

Göçmen yanlısı sivil toplum örgütlerinin tüm çabalarına rağmen açlık grevini sürdüren 60 mülteci için olumlu bir sonuç alınamadı.

Girişimlerde bulunan ancak sonuç alamayan Avusturya Cumhur Başkanı Heins Fischer ise, 60 mülteciye gönderdiği bir mektup ile hangi bir kötü sonuç yaşanmadan eylemlerine son vermeleri ricasında bulundu.