The Sun gazetesinin bugünkü birinci sayfa manşeti: “Yasadışılar Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Kıbrıs’taki hava üssüne indiler ve İngiltere’ye arka kapıdan girmeye çalışıyorlar” oldu.

İngiltere’nin en yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun bugün birinci sayfadan “Yasadışılar İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Kıbrıs’taki hava üssüne indiler ve İngiltere’ye arka kapıdan girmeye çalışıyorlar”  manşetini attı. Gazete bu olayı İngiliz topraklarından faydalanmak olarak yorumladı ve iç sayfadan “İngiliz Toprağı” başlığıyla İngilizlerin yeni korkusunu dile getirdi. Suriye’den iki tekne ile getirilen 114 mültecinin İngiliz toprağına bu şekilde gelen ilk mülteciler olduğuna dikkat çekildi. Yardım personeli bu mültecilerin İngiliz üssü kanalıyla İngiltere’den sığınma isteyeceklerine inandıklarını söylediler.

İngiltere Kıbrıs’ın sorunu derken BM’nin ise olay hakkında “İngiltere sorun sizin” dediği ileri sürüldü.

Haberde “İki balıkçı teknesiyle 67 erkek, 28 çocuk ve 19 kadının İngiliz Akrotiri Üssü’nün sahiline çıkartma yaptığı” ifadeleri kullanıldı. İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, bu üsden Suriye’deki İŞİD hedeflerini vuruyor.

Akrotiri’ye inen mültecilere kimin bakacağıyla ilgili çıkan sürtüşmenin sonucu merakla bekleniyor.

The Sun yaptığı yorumda “Göçmenler kanunsuz şekilde üsse geldiler ama burada sığınma istedikten sonra durumları değişebilir” dedi.