T.C'de oyun biter mi?

Türkiye Cumhuriyeti 86 yıldan beri Dersim halkının feryatlarını, Anadolu kızılbaşlığına reva gören, yok sayan katliamla bitiremediğini asimilasyonla bitirmeye çalışan zihniyetin resmidir.  Bin yıllık devlet geleneğine rağmen hala bölgesinde söz ve erk olamamak, kanla beslenen zihniyetin bir sonucudur.

Dersimli kızılbaş bir ailenin ferdi olarak halen benliğimde o çığlıklar, küçücük masum çocukların mağaralara koyularak kimyasal bombalarla katledilişleri, kulaklarımda yankılanmaktadır ( Daye Apo) yani Anne, Baba kurtarın bizi çığlıkları, hafızamda o günkü gibi tazeliğini koruyor.

Şimde ne oldu da tozlu raflardaki kirli çamaşırlar sere serpe ortalıklarda dolaşmaktadır? Evet yaşananlar kılikler arası iktidar savaşının servisleridir. Kızılbaşlık ve Kürtler daima T.C için hep tehlike ve iflah olmaz görüldü ve gereği yapıldı.

Katliam, yok sayma , asimilasyon , kafataşçı ve tecavüzcü geleneğe sahip devlet geleneği olan T.C, boğazına kadar pisliğe batmıştır. Emekçilere, Kürtlere, Alevilere, Lazlara, Gürcilere, Çerkezlere, Çingenelere, Araplara, Ermenilere, Ezidilere, Süryanilere, Keldanilere ve adını sayamadığımız azınlık milliyetlerin kültürlerine ve dillerine yasaklar uygulanmıştır. Her türlü kirli oyunlarla, halklar birbirine düşman ettirilerek, karşılıklı kırdırılarak çirkin oyunlarla saltanat,  günümüze kadar devam etmiştir.

Cumhuriyet'in temel ilkesi tektip ve itaatkar, boyun eğen insan protipini yaratmaktı.

Bende varım ve karar mekanizmasında varolmak istiyorum diyen, Dersim ve kürt halkı asimilasyon ve soykırıma uğratılmıştır.

Ermeni halkı Anadolu'nun kadim halkı iken, nüfusunun yoğun olarak yaşadıkları kentlerde dahi sayısal olarak yok denecek kadar az sayıya düşmüşlerdir. Sadece masalarda dinlediğimiz serüvenler, büyüklerimizin anlatımları Ermenilerin buralarda yaşadıklarının açıklamasıdır. Ezidiler, Keldaniler, Süryaniler Anadolu'nun kadim halkları değil miydiler.?

Ya, siyasal görüşlerinden dolayı yok edilenler, sürülenler zorunlu ikametgahta vatan özlemi ile günümüzde yaşayanlar ?

Yukarıda saydığım İnançlarından, ulusal ve politik kimliklerinden dolayı yurtlarından olan biz sürgünler, sesimize ses kattık hep birlikte türkümüzü söylüyoruz.